Завантаження ...
banner

Повітряні сили ЗСУ вночі збили 27 із 35 «шахедів»

Повітряні сили ЗСУ вночі збили 27 із 35 «шахедів»  фото

У ніч на 3 вересня росіяни атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 та 35-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Сили протиповітряної оборони збили 27 ворожих дронів.

Про це повідомляє Командувач повітряних сил Микола Олещук.

Зазначається, що ворожі війська запускали дрони з Курської області – рф. і мис Чауда – Крим. А балістичними ракетами росіяни атакували із Криму, керованою авіаційною ракетою – із Курської області.

До відбиття повітряного нападу залучалася авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 27 ударних БпЛА «Shahed-131/136», шість – локаційно втрачені, інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської області та окупованої Донеччини.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.

Як повідомляв MYNIZHYN, оглянувши пошкоджений БПЛА, вибухотехніки встановили, що це є ударний літальний апарат з уламково-фугасною бойовою частиною. Враховуючи небезпеку переміщення ворожого пристрою, поліцейські знищили його бойову частину на місці шляхом підриву.

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: