Завантаження ...
banner

"У мене був один шлях — вперед": як Воїн з Чернігівщини приєднався до ЗСУ у 18 років

"У мене був один шлях — вперед": як Воїн з Чернігівщини приєднався до ЗСУ у 18 років  фото

"Зевс" — військовослужбовець 1 окрема танкова Сіверська бригада. Воїн — родом з Городні, що на Чернігівщині. Як тільки "Зевсу" виповнилося 18 років, він без вагань уклав контракт. Спочатку, у 2022 році, разом з новоспеченими побратимами обороняв Чернігівщину, нині продовжує службу у лавах Сталевих та виконує бойові завдання у складі механізованого батальйону, розповідає Чернігівський ТЦК та СП.

"Я з дитинства хотів служити, пробував вступити у морську піхоту, але за станом здоровʼя не потрапив. Тому пройшов БЗВП (прим. - базова загальна військова підготовка) і за кілька днів розпочалося масштабне російське вторгнення. Коли Чернігів обороняли - на той момент я був кулеметником. Спочатку на штурми та зачистки мене не брали через вік, але потім я "напросився" і після цього почали активніше залучати".

Захисник пригадує, що рішення долучитися до лав ЗС України прийняв без особливих роздумів:

"У мене був один шлях — вперед. Якби тоді не уклав контракт, то долучився б після звільнення Городні. У будь-якому випадку пішов би до ЗСУ, такий я за характером. Ми захищаємо свою Батьківщину та у нас є за що боротися!".

Не дивлячись на завантаженість, чоловік зміг поєднати військову службу та навчання, тож торік завершив бакалаврат і вивчився на викладача трудового навчання та інформатики. Нещодавно вступив на магістратуру. "Зевс" переконаний, що Перемога буде обовʼязково за нами, тож від себе робить усе можливе, аби наблизити її якомога швидше!

Як повідомляв MYNIZHYN, ризикуючи своїм життям, попри страх «Тихий» втік з рідного села на Чернігівщині, яке було під окупацією російських військових. Він біг сім кілометрів до сусіднього села по мерзлій землі, аби тільки вибратись. "Нам по телефону казали, куди можна бігти. Там вже чекала машина. Ми одразу поїхали до ТЦК та СП".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: