Завантаження ...
banner

За ніч українські захисники знищили 46 "Шахедів" — Повітряні Сили

За ніч українські захисники знищили 46 "Шахедів" — Повітряні Сили фото

У ніч на 18 вересня 2024 року російські війська здійснили чергову повітряну атаку на територію України, використовуючи керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники. Зокрема, противник завдав удару трьома керованими авіаційними ракетами типу Х-59/69 з повітряного простору окупованої Херсонської області, а також застосував 52 ударні безпілотники (БпЛА) з районів Курська та Єйська в росії.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Для відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою вдалося знищити 46 ударних БпЛА противника, не дозволивши їм завдати шкоди українській інфраструктурі.

Також, завдяки активній роботі засобів РЕБ Сил оборони України, п'ять ворожих безпілотників було втрачено локаційно, і ще один безпілотник повернувся назад до росії. Успішна протидія українських військових також не дозволила керованим авіаційним ракетам досягти своїх цілей, запланованих окупантами.


Фото: Статистика ПС ЗСУ

Попри ворожу атаку, серйозних наслідків вдалося уникнути. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає, однак було пошкоджено кілька одиниць сільськогосподарської техніки.

Як повідомляв MYNIZHYN, з 20:00 15 вересня до 06:00 16 вересня радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили 56 ударних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: