Завантаження ...
banner
banner

Андрій Гомоляко надіслав відкритого листа начальнику управління освіти Ніжинської міської ради з приводу ситуації у 15 школі

Конфлікт учителя історії та правознавства Андрія Гомоляко з адміністрацієї 15 школи в особі директора Тетяни Павлюченко набуває нових обертів.

Конфлікт учителя історії та правознавства і колишнього учасника АТО  Андрія Гомоляко з адміністрацієї 15 школи в особі директора Тетяни Павлюченко набуває нових обертів. Розпочася він з публікації статті Андрія Гомоляко в якій він звинувачував адміністрацію школи в тому, що вона влаштувала бізнес на власних учнях.  Пізніше директор школи назвала цю статтю ударом у спину та оприлюднила своє бачення ситуації навколо якої виник конфлікт. 

У відкритому листі до начальника управління освіти Ніжинської міської ради Андрій Гомоляко розповів про невідомі деталі конфлікту.
 

Андрій Гомоляко учасник ато, Нежин Андрей гомоляко, ніжин андрей гомоляко,
Андрій Гомоляко ветеран АТО та нагороджений орденом ІІІ ступеня "За мужність"

Шановний Станіславе Миколайовичу!
 
Впродовж того часу, що я працюю на посаді учителя історії та правознавства в ЗОШ № 15, на мене чиниться постійний моральний і психологічний тиск з боку директора школи Павлюченко Тетяни Миколаївни. Суть конфлікту полягає в тому, що я не можу змиритися з фактами системних порушень трудової та навчальної дисципліни, що кояться з відома чи за безпосереднім наказом керівника моєї школи. Павлюченко Т. М. негативно поставилася до проявів моєї активної громадянської позиції під час революції Гідності. Зокрема, коли я після розстрілів на Євромайдані зняв портрет колишнього Президента України В. Ф. Януковича і передав його до шкільної бібліотеки, вона різко засудила мій вчинок, забрала портрет і повісила на попереднє місце, а мене викликала до свого кабінету й, принижуючи мене, зобов’язалася звільнити з роботи за будь-якого зручного приводу. Така поведінка директора не є дивною, зважаючи на ту обставину, що вона активно підтримувала Антимайдан і не заперечувала проти участі у ньому учителів і технічних працівників школи під час навчального процесу.
 
Коли 19 березня 2014 р., я одним з перших був відправлений для проходження військових зборів до лав ЗСУ, а далі залишений на військовій службі за частковою мобілізацією, мене було 3 квітня 2014 р. заднім числом неправомірно звільнено з роботи на підставі подання Павлюченко Т. М. При чому в поданні вона просила начальника управління освіти звільнити мене з 18 березня 2014 р. у зв’язку з призовом на військову службу, що стало не тільки порушенням чинного законодавства, внаслідок чого мене згодом було поновлено на роботі, але й не відповідало дійсності, адже 18 березня я ще виконував свої посадові обов’язки вчителя в школі.
 
З 19 березня 2014 р. по 19 березня 2015 р. я проходив службу в ЗСУ, брав участь в АТО. За цей час Павлюченко Т. М. жодного разу не зателефонувала мені, щоб поцікавитися моєю долею, не говорячи вже про якусь підтримку чи допомогу, яку школа надавала іншим учасникам АТО, крім одного випадку, коли в серпні 2014 р. вона подзвонила мені й попередила про необхідність негайного проходження медкомісії для оформлення санітарної книжки до 1 вересня, якщо я бажаю далі працювати в школі. На той час я перебував в зоні АТО, тому виконати дане розпорядження не мав змоги, про що й повідомив директора.
 
Після завершення військової служби я повернувся до роботи в школу. Мене вразило, що практика зловживань владою з боку директора школи продовжується й навіть набула системного характеру. Ось кілька фактів.
 
У травні 2015 р. я підняв питання про необхідність вирішення багаторічної проблеми, пов’язаної з порушенням прав учнів, що полягала в існуванні двох 7-х класів, загальна кількість школярів у яких складала 76 осіб, тобто кожен клас мав по 38 учнів. Я пропонував утворити на наступний навчальний рік на базі двох 7-х три 8-х класи, при цьому маючи підтримку батьків учнів, які з 5-го класу добивалися вирішення цього питання. Однак Павлюченко Т. М. виступила проти цієї ініціативи, тому для її реалізації довелося звертатися безпосередньо до Вас, шановний Станіславе Миколайовичу. Тільки під тиском батьків і за підтримки управління освіти дане питання було вирішене позитивно. Але з того часу Павлюченко Т. М. посилила тиск на мене й почала підбурювати учителів школи проти мене та вимагати, щоб вони підписали листа про переведення мене до іншого навчального закладу.
 

Фото оголошення в учительській від адміністрації школи
 
 
23 – 24 вересня 2015 р. у ЗОШ № 15 проводилося фотографування дітей, без огляду на те, що зривався навчальний процес, проти чого виступили деякі учителі. Був створений графік фотографування школярів 1 – 11 класів та учителів школи й вивішений в учительській. Для проведення зйомки було запрошено фотографа з Дніпропетровська, а вартість колективної фотографії склала 45 грн. Виглядає дивною, по-перше, потреба запрошення майстра з такого далекого міста, за наявності високопрофесійних майстрів у самому Ніжині, а, по-друге, вартість подібного фото у ніжинських фотомайстрів складала не більше 25 грн. Таке несподіване рішення директора школи, без погодження з батьківським комітетом, наштовхує на думку про можливе зацікавлення Павлюченко Т. М. у запрошенні саме цього фотографа й виробленні фотографій саме за такими розцінками.
 
Фото планетарію в актовому залі ЗОШ №15
 
Фото графіку сеансів
 
18 грудня 2015 р., без погодження з управлінням освіти та за відсутності договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина, в актовому залі ЗОШ № 15 під час уроків був розміщений планетарій та проводилися сеанси. Вартість за перегляд сеансу для учнів складала 15 грн. Як бачимо з фото графіку сеансів, створеного його організаторами, загалом кількість школярів, які під час навчального процесу відвідали планетарій, склала 293 особи. Отже, загальний заробіток від проведення цих сеансів склав 4 410 грн. 
 
25 грудня 2015 р. в школі відбулася платна дискотека для школярів і всіх бажаючих, знов-таки без погодження з управлінням освіти та батьківським комітетом. Оскільки про неї я написав окрему статтю, яка була опублікована в ЗМІ та мала широкий розголос, то не буду акцентувати на цьому факті увагу.
 
Кидається у вічі та обставина, що до складу згаданого кілька разів батьківського комітету, входить особа, дитина якої не навчається в школі, а сама вона є працівником школи, тобто підлеглою Павлюченко Т. М. Саме ця особа, як правило, і є відповідальною за збір коштів. Наприклад, кожний голова батьківського комітету класу повинен збирати й передавати цій людині щомісяця по 15 грн з учня, що складає 135 грн на рік. Нагадаю, що в нашій школі навчається на даний момент 955 учнів. На жаль, доцільність витрат цих коштів не узгоджується повною мірою з батьківським комітетом.
 
Шановний Станіславе Миколайовичу, прошу Вас розібратися з наведеними мною фактами та дати їм кваліфіковану оцінку з метою недопущення подібних порушень в ЗОШ № 15 у майбутньому.
 
З повагою, А.О. Гомоляко
04.01.2016

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: