Що робити, коли все набридло: поради ніжинського психолога

Наша постійна рубрика: розмова з психологом Час від часу ми публікуємо на нашому сайті розмову з ніжинськими психологами: питання, які турбують читачів, відповіді та поради фахівців. Сьогодні запитання від читачів таке: «Доброго дня! Порадьте, що робити, коли все набридло і хочеться покинуте все і поїхати "світ за очі". Коли все дратує, навіть авто, які їздять по дорогах, люди, події...»

Наша постійна рубрика: розмова з психологом

Час від часу ми публікуємо на нашому сайті розмову з ніжинськими психологами: питання, які турбують читачів, відповіді та поради фахівців.

Сьогодні запитання від читачів таке: «Доброго дня! Порадьте, що робити, коли все набридло і хочеться покинуте все і поїхати "світ за очі". Коли все дратує, навіть авто, які їздять по дорогах, люди, події..

Раніше ми писали: Порушую дані синові обіцянки: розмова з ніжинським психологом

Як з цим упоратися, читачам MYNIZHYN.com розповідає наш постійний експерт, кандидат психологічних наук, доцент НДУ ім.М. Гоголя; практичний психолог Олександр Пісоцький

Такі думки пов’язані, насамперед, із відчуттям втоми. Тому ваше бажання втекти «світ за очі» є наслідком того, що потрібно взяти паузу та відпочити. Найбільш кращий спосіб – взяти відпустку (навіть на декілька днів) та змінити обстановку (короткотривалі подорожі, прогулянки на природу тощо).

Разом із тим, стануть у нагоді:

  • фізична активність, зокрема звичайні, проте регулярні піші прогулянки на свіжому повітрі або заняття спортом;

  • елементарні дихальні вправи (візьміть за звичку виконувати їх систематично) або спробуйте опанувати медитацією (почніть засвоювати будь-яку систему, зокрема йогу);

  • спілкування із рідними, близькими (спробуйте поговорити з ними про свої відчуття);

  • хобі або знайдіть нове улюблене заняття для себе, яке буде приносити вам задоволення.

Коли перелічені засоби не спрацьовують, роздратування не зникає, тоді варто звернутися до практичного психолога, який надасть вам необхідну допомогу.

Читайте також: 5 порад від ніжинського психолога, якщо ви не хочете спілкуватися з людьми

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: