Завантаження ...
banner

Росіяни атакували Україну 136 безпілотниками, а Чернігівщину — ракетою Х-59

Росіяни атакували Україну 136 безпілотниками, а Чернігівщину — ракетою Х-59 фото

У ніч на 16 жовтня 2024 року російські війська завдали масованого удару по території України, застосувавши різні види ракет та безпілотників. Ворог використав зенітну керовану ракету С-300/400 з тимчасово окупованої території Донеччини, керовану авіаційну ракету Х-59 по Чернігівщині, яку запустили з повітряного простору Курської області, а також 136 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА), запущених із районів Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

До відбиття атаки залучили:авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Результати протиповітряного бою станом на 07:00:

Загалом знищено 51 ворожий безпілотник у таких областях: Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій. Ще 60 російських безпілотників локаційно втрачені внаслідок активної протидії РЕБ у різних регіонах України. Ці дані ще уточнюються.


Фото: Статистика ПС

Станом на 07:00 понад 20 ворожих БпЛА продовжують перебувати в повітряному просторі України, а бойові дії тривають. Додатково було зафіксовано, що два безпілотники повернулися назад у напрямку рф.

Як повідомляв MYNIZHYN, 13 жовтня у прикордонні Чернігівщини не зафіксували жодного російського обстрілу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: