Завантаження ...
banner

Наркотики через Телеграм: поліція затримала двох підозрюваних у Прилуках

Наркотики через Телеграм: поліція затримала двох підозрюваних у Прилуках фото

На Чернігівщині поліцейські ліквідували діяльність телеграм-каналу, що займався торгівлею наркотиками, та затримали двох мешканців Прилук, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів. Слідчі оголосили їм підозри, а суд постановив взяти обох під варту.

Поліцейські Чернігівщини разом із оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України встановили, що телеграм-канал, через який поширювались наркотичні речовини, мав коріння у Прилуках. Основним засобом збуту був екстракт канабісу, який надсилався поштовими відправленнями по всій території України.

Під час розслідування було задокументовано систематичну діяльність двох місцевих мешканців віком 26 та 24 роки. Вони купували наркотики, зберігали їх до моменту отримання замовлень через телеграм-канал та організовували їх доставку до різних регіонів країни.

У межах слідчих дій, що проводились згідно зі статтею 615 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканнях затриманих та на інших об’єктах, пов’язаних із їхньою діяльністю. Під час обшуків виявили та вилучили низку речових доказів, що підтверджують адміністрування телеграм-каналу і причетність затриманих до незаконного обігу наркотиків.

Усі вилучені матеріали направлено на експертизу, а слідчі, за погодженням із прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, оголосили затриманим підозри у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Їм інкримінують неодноразові факти придбання, зберігання, пересилання та збуту наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а слідчі дії продовжуються для встановлення інших можливих учасників злочинної схеми.

Як повідомляв MYNIZHYN, у ході масштабної спецоперації поліція затримала учасників міжрегіонального наркокартелю, що діяли на Ніжинщині, з прибутками, які перевищують два мільярди гривень за пів року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: