Завантаження ...
banner
banner

Як пройшла акція проти продукції "Coca-Cola" біля супермаркету "Велмарт"

Фото.
Сьогодні, 11 січня о 12:00 ніжинці зібралися біля супермаркету “Велмарт” на акцію проти продажу напоїв "Coca-Cola" у місті. Акція анонсувалась завчасно і викликала бурхливу реакцію ніжинців у соцмережах.

тетяна винник, кокакола,


Сьогодні, 11 січня о 12:00 ніжинці зібралися біля супермаркету “Велмарт” на акцію проти продажу напоїв "Coca-Cola" у місті. Акція анонсувалась завчасно і викликала бурхливу реакцію ніжинців у соцмережах.

Причина акції

Перед Новим роком, 30 грудня, у офіційній спільноті компанії "Coca-Cola" у "Вконтакті" було опублікувало карту Росії де були відсутніми Крим, Калінінградська область та Курильські острови. Користувачі спільноти вказали на це і представники компанії додали на карту український окупований росіянами Крим та свої вибачення. Що і обурило українців.


За акцію у Ніжині заплатили?
Це найпопулярніше запитання, яке хвилювало ніжинців у соцмережах та яке особисто ставили учасникам акції сьогодні біля супермаркету. Відповідь на нього - НІ. Це громадська позиція учасників акції. 

Чому саме супермаркет “Велмарт”?
У супермаркеті триває новорічна акція на напої "Coca-Cola" і вони у великій кількості розміщені поруч з входом у супермаркет та солодощами. 

“У "Велмарт" завезли "Кола-колу". Я її у такій кількості ніколи не бачила, принаймні у нашому місті. Мабуть, розраховують на те, що зараз свята, тому це пійло розійдеться за милу душу”, - написала ініціатор акції Тетяна Винник у Facebook


Як пройшла акція у Ніжині?

Підтримали акцію лише 7 ніжинців, які о 12:00 прийшли до супермаркету. З початку на її учасників мало хто звертав увагу і навіть представники супермаркету не поспішали спілкуватися з мітингарями.

Під час проведення акції випадково знайшовся один перехожий, який, як він розповів, працює на виробництві "Coca-Cola" у Великій Димерці. Він не розуміє, чому учасники акції використовують лише цей факт. Адже "Coca-Cola" підтримує безліч спортивних і благодійних проектів, а про це учасники акції не говорять. І якщо вже влаштовувати подібну акцію, то потрібно проводити її проти всіх солодких газованих напоїв, які містять шкідливі для організму речовини. 
 
У відповідь на це учасники акції розповіли, що їм все це відомо, але їх обурює факт визнання компанією "Coca-Cola” приналежності Криму до Росії і вони намагаються звернути більше увагу громадськості на це питання. А проти працівників українського представництва компанії вони не мають нічого. 
 
Реакція перехожих ніжинців на акцію розділилась на три точки зору. Більшість - не звертала уваги на її учасників, а дехто байдуже обходив стороною. Частина перехожих, намагалися дискутувати з мітингярями, обгрунтовуючи це тим, що вони дарма витрачають свій час. Були й такі хто позитивно відгукувався про акцію і навіть висловлювали слова підтримки її учасникам та на певний час до неї приєднувалися. 
 
Реакція адміністрації супермаркету
З початку адміністрація не зважала на проведення акції, але приблизно через 15 хвилин після її початку на вулицю вийшов представник супермаркету разом з охоронцями і повідомв, що учасники акції не мають права тут її проводити і що супермаркет до компанії "Coca-Cola” не має ніякого відношення. А якщо через 5 хвилин мітингарі не покинуть території супермаркету вони викличуть поліцію. 
 


До речі, поліцію так ніхто і не викликав

Чим закінчилася акція?
Акція закінчилася через годину після початку, дискусією між учасниками та перехожими, про те на скільки актуальним є питання бойкоту компанії "Coca-Cola”, коли у місті вистачає реальних і не менш чи то пак більш важливих проблем, наприклад, прибирання доріг від снігу. 

По завершенні учасники акції написали свої вимоги у Книзі скарг супермаркету.

 

Сьогодні відбулася акція проти неповаги до споживача біля ніжинського Велмаркету. Кока- кола була для цієї акції лише за...

Опубліковано Тетяною Винник 11 січня 2016 р.






Макс Терещенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: