Завантаження ...
banner
banner

Олександр Кодола про Програму діяльності Уряду

Народний депутат Олександр Кодола ділиться зі своїми виборцями роздумами про прийняття дуже важливого документу — Програми дій уряду. Верховна Рада має розділити відповідальність за непопулярні

Народний депутат Олександр Кодола ділиться зі своїми виборцями роздумами про прийняття дуже важливого документу — Програми дій уряду. Верховна Рада має розділити відповідальність за непопулярні, але важливі реформи з Кабміном  пише нардеп.

По темі: Більше 3 млн. грн. витратив Олександр Кодола на передвиборчу кампанію

У четвер, 11 грудня у Верховній Раді України буде розглядатися програма діяльності Кабінету Міністрів України, ми всі очікуємо цього важливого документу.
 
Чому цей документ, як ніколи, є надзвичайно важливим?
 
Вперше демократична більшість у Верховній Раді України ухвалила всебічну коаліційну угоду, яка має виконуватися Кабінетом Міністрів України разом з народними депутатами України – членами коаліції. Зрозуміло, що країна знаходиться у важкому стані, тому реформи будуть надзвичайно болючими, але всі повинні усвідомити їх важливість та максимально сприяти їх реалізації.

Тому, першочергові завдання парламенту — схвалити програму дій Уряду, а також прийняти зміни до Податкового кодексу, розробити і затвердити Державний бюджет 2015 року вже на новій податковій базі.

Я вважаю, що народні депутати повинні розділити з членами Кабінету Міністрів відповідальність за непопулярні кроки, за скорочення соціальних виплат, за бюджет суворої економії. Особливо це буде важко народним депутатам обораних у одномандатних (мажоритарних) округах. У виборців великі очікування, але через бюджетну економію, зрозуміло, що будуть невдоволені, але наше завдання роз’яснити людям чому такі кроки сьогодні надзвичайно важливими та допомогти такий важкий етап пережити.
 
У програмі діяльності Кабінету Міністрів України представлений чіткий план дій з конкретними показниками, конкретна проблематика з законодавчими ініціативами із зупинення падіння валового внутрішнього продукту, стабілізації гривні, збільшення резервів, закладення підґрунтя для розвитку наразі депресивних регіонів, зокрема Чернігівщини. Звісно, що лише економічних заходів ніяк не вистачить, потрібні рішучі та негайні дії із зупинення корупції, бездіяльності та безвідповідальності чиновників у центрі та на місцях, нарешті децентралізації.
 
Викликів, як внутрішніх так і зовнішніх, надзвичайно багато, тому програма діяльності Кабінету Міністрів повинна стати «дорожньою» картою для кожного громадянина щоденної кропіткої роботи з відновлення нашої країни.
 
Програма діяльності Уряду – це «програма дій всієї країни».

uezd.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: