Завантаження ...
banner
banner

Відбувся кубок Ніжинського району з гандболу

Проведення турніру з гандболу на Ніжинщині уже є доброю традицією – цьогоріч він відбувається у стінах агроінституту вже втретє. Спостерігаємо своєрідне відродження цього специфічного, досить складного і травматичного виду спорту.


Проведення турніру з гандболу на Ніжинщині уже є доброю традицією – цьогоріч він відбувається у стінах агроінституту вже втретє. Спостерігаємо своєрідне відродження цього специфічного, досить складного і травматичного виду спорту. 

При одному тільки погляді на майданчик, де проходить гра, можна відразу сказати, що таке гандбол. Це «рідний брат» улюбленого багатьма футболу. Тільки у футбол грають на відкритому полі (за рідкісним винятком), а от у «ручний» варіант гри - тільки в залі. Ворота і там, і там розташовані з коротких сторін майданчика. Але в залі перед ними на відстані 4 м знаходиться лінія обмеження воротаря, яку йому не дозволяється перетинати. У 9 метрах від лінії воріт по дузі розташована лінія вільних кидків, з якою робляться кидки в разі вчинення гравцями технічної помилки або після тайм-ауту. 
 
Гандбольний матч проходить в 2 тайми по 30 хвилин. Додатковий час (при необхідності) - ще 2 тайми по 5 хвилин. Якщо командам не вдалося виявити найсильнішого, а регламент не дозволяє розійтися миром, то влаштовується серія післяматчевих кидків, які виробляють з відстані 7 метрів від воріт.
 
Усе це ріднить гандбол з футболом, але тим не менш у них є суттєва відмінність, яке видно з назви. Якщо у футболі м'яча можна торкатися будь-якою точкою тулуба і кінцівок, крім рук (виняток - воротар), то в «ручному» варіанті гравцям забороняється грати ступнями.
 
Цього року у змаганнях узяли участь 4 команди з наступним складом:
1. Збірна команда Ніжинської районної ради та Ніжинського агротехнічного інституту (голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та викладачі й студенти НАТІ – Юрій Булавенко, Володимир Сахно, Василь Кулик, Віктор Литовченко, Дмитро Лиходід, В’ячеслав Луценко).
2. Команда селища Лосинівка (Тарас Жежера, Владислав Шевчун, Роман Шевчун, Роман Івашко, Олександр Руденко, Владислав Руденко, В’ячеслав Парасюк, Олександр Радченко, Іван Івашко).
3. Команда села Григоро-Іванівка (Григоро-Іванівський сільський голова Володимир Орел, Бурківський сільський голова Андрій Дзюба, Іван Черненко, Роман Чернега, Олег Нікітюк, Дмитро Секера, Сергій Півень, Євгеній Полотняний, Олександр Мурашко, Володимир Цибулько).
4. Команда села Вертіївка (Ярослав Авдієнко, Сергій Півторацький, Максим Проценко, Олександр Романько, Олександр Суярко, Андрій Соболєв, Сергій Соболєв).
 
Зі словами привітання до учасників змагань звернулися голова НРО "Колос" Володимир Євтух, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, головний спеціаліст з питань сім'ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер.
 
 Вітаючи присутніх голова районної ради Олег Бузун наголосив на важливості розвитку спорту серед населення і на ексклюзивності сьогодні такого виду спорту як гандбол та побажав успіхів командам-учасникам. 
 
Усі команди прагнули перемоги, тож активно боролися за неї. Спочатку всві команди грали одна проти одної, потім відбулося фінальне змагання за розіграш ІІІ і І місць. Суддею турніру був вчитель фізкультури Ніжинської гімназії №16 Віталій Дудка.
 
Першість у грі виборола команда селища Лосинівка, друге місце зайняла команда з Григоро-Іванівки. Почесне третє місце посіла команда з Вертіївки. На жаль, об’єднана команда районної ради та НАТІ не увійшла в трійку, однак активно боролася, програвши з рахунком 11:12.
 
За результатами турніру кращими бомбардирами стали Івашко Іван - 23 м'ячі (Лосинівка), Шевчун Владислав - 13 м'ячів (Лосинівка) та Секера Дмитро - 10 м'ячів (Григоро-Іванівка).
 
Усі учасники і організатори висловлюють велику подяку Лукачу Василю Степановичу, директору Ніжинського агротехнічного інституту, за те, що надав спортивний зал для проведення турніру.

По завершенню турніру відбулося офіційне нагородження тріумфаторів та спільне фотографування. Вітали переможців голова Ніжинської РДА Вячеслав Івашин, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, голова НРО "Колос" Володимир Євтух та головний спеціаліст з питань сім'ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер.















































Організаційний відділ районної ради
за матеріалами Олексія Чернети
Фото - Вікторія Охріменко


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: