Завантаження ...
banner
banner

22 січня ніжинці вшанували память Героїв Небесної сотні

Фото.
Сьогодні, 22 січня, в день коли у 2014 році відкрився сумний рахунок героїв, які загинули під час Революції Гідності, ніжинці зібралися на вулиці Гоголя, щоб вшанувати память загиблих.


Сьогодні, 22 січня, в день коли у 2014 році відкрився сумний рахунок героїв, які загинули під час Революції Гідності,  ніжинці зібралися на вулиці Гоголя, щоб вшанувати память загиблих.

Міський голова Анатолій Лінник, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету, ніжинці поклали квіти до памятного знаку "Герої не вмирають", який присвячений героям Небесної Сотні та загиблим ніжинцям в зоні АТО.  

Нагадаємо, зранку 22 січня 21-річний Сергій Нігоян з Дніпропетровщини отримав смертельне поранення у голову. Згодом смертельне вогнепальне поранення  в серце отримав 25-річний білорус Михайло Жизневський. Обидва хлопці були активістами Майдану і брали участь у протестах фактично від самого початку. За кілька днів від вогнепального поранення легень у лікарні помер 45-річний львів’янин Роман Сеник. Лікарі кілька днів боролися за його життя, але не змогли врятувати. Разом з тим, того ж дня, в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур львів’янина Юрія Вербицького - активіста Майдану, якого було викрадено невідомими просто з лікарні напередодні. Через декілька днів унаслідок численних травм, отриманих 22 січня, помер ще один учасник Майдану киянин Олександр Бадера. Михайло Жизневський став першим з ким прощалися на Майдані. Тоді ж вперше прозвучала пісня «Плине кача по Тисині», яка надалі стала неофіційним реквіємом-прощанням на похоронах загиблих на Майдані.

У Ніжині пам'ятний знак "Герої не вмирають" був відкритий у травні минулого року. 
 
















Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: