Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові відкрили консульство Латвії і шукають місто-побратим для Ніжина

Допомога, яку надав Сейм та громадяни Латвії Чернігівщині, досить масштабна і не може іноді зрівнятися з допомогою інших країн. Про це заявила Почесний консул Латвійської Республіки у Чернігові Олена Вишнякова.


Допомога, яку надав Сейм та громадяни Латвії Чернігівщині, досить масштабна і не може іноді зрівнятися з допомогою інших країн. Про це заявила Почесний консул Латвійської Республіки у Чернігові Олена Вишнякова.

Вчора, 25 січня, під час відкриття Почесного консульства прибалтійської держави у місті над Десною, вона навела промовистий факт.

«На Чернігів торік, наскільки я знаю, максимальна допомога надійшла саме від Латвії. Я презентую маленьку країну, порівняно з Україною. Однак це країна з величезним серцем, до якого нам, українцям, ще треба рости», - наголосила дипломатка, що має не лише українське коріння, але і громадянство.

За її словами, «минулий рік було віддано» під культурні, туристичні, гуманітарні заходи.

«Почесне консульство виступило медіатором і ми отримали більше 20 тонн гуманітарних вантажів, за що я вдячна латвійським партнерам – депутату Сейму Латвійської республіки, голові депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з україною Айнарсу Межулісу і меру міста-побратима Чернігова Огре Артуру Мангулісу. Ми реабілітували кілька груп у кризовому центрі латвійського міста Смілтене», - повідомила О. Вишнякова.

До того ж, торік у Чернігові відкрито культурно-просвітницький центр LatviArt, де упродовж року проведено заходи культурного, інформаційного характеру. «Ми організували промо-тур провідних туроператорів, представники яких ознайомилися з туристичним потенціалом Чернігівщини. Консульська установа сприяла запуску регулярних авіарейсів Київ-Рига, Рига-Київ. У мене є впевненість, що наша робота тепер набуде економічного змісту, посилить товарообіг між Латвією та Чернігівщиною», - зазначила О. Вишнякова.

Про можливий вектор співпраці розповів і присутній на відкритті народний депутат від Чернігівської області, керівник депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола.

По темі: Нардеп пропонує Ніжину та Валці стати містами-побратимами

«Зараз виходимо на рівень зв’язків між органами самоуправління. Ми з Почесним консулом Оленою Вишняковою працюємо над тим, аби Ніжин мав місто-побратим у Латвії. Сьогодні ми вже намітили конкретні проекти, цілі, що стосуються чернігівського бізнесу і подальшого розвитку цього напряму», - пояснив парламентарій.

Станіслав Клопот, svoboda.fm
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: