Завантаження ...
banner
banner

Ніжинцям пропонують розмалювати писанки для великоднього "Дерева єднання"

Громадська організація «Центр новітніх ініціатив та комунікації» оголосив про початок акції «Розмалюй писанку для великоднього “Дерева єднання” у Ніжині».


Громадська організація «Центр новітніх ініціатив та комунікації» оголосив про початок акції «Розмалюй писанку для великоднього “Дерева єднання” у Ніжині». Повідомлення про це опубліковано на сайті організації.

Просимо долучитися усіх та розмалювати свою писанку, яка прикрашатиме святкове деревце у місті. Створити писанки можуть як майстри, так і всі бажаючі, хто з любов’ю розмалює яйце. Ідея у тому, що таке великоднє деревце буде “Деревом єднання” не тільки ніжинців, а й усієї України.
 
Згідно християнської легенди, історія писанкарства бере свій початок з того дня, коли Христос був розп’ятий за людські гріхи. Коли Син Божий ішов на Голгофу, йому допоміг нести тяжкий хрест Симон Кириянин, перед цим залишивши на дорозі кошик із яйцями. Повернувшись назад, він побачив, що яйця стали різнокольоровими і з візерунками. Звідси їх назва – Великодні яйця.
 
Зі свячених писанок починався великодній обід, їх дарували на знак подяки, любові, з побажанням добра. Писанки були своєрідним оберегом у хаті, тому їх намагалися зберегти до наступної весни.
 
Саме зараз, коли Україна переживає нелегкі часи, ми, маємо триматися одне одного, бути дружніми, висловлювати свої добрі почуття одне до одного, і “Дерево єднання” може стати чудовим приводом, щоби втілити свої найкращі думки у життя за допомогою творчості.
 
Розписуючи писанку з молитвою в душі, вірою в краще, добрими побажаннями та любов’ю, ми разом прикрасимо деревце і воно, обдароване нашими почуттями, поверне радість і благодать кожному пересічному! Чим більше любові буде в наших серцях, тим більше ми захочемо її висловити і подарувати, тим щасливішою, а значить і сильнішою буде кожна людина, нація, вся Україна.
 
Радо запрошуємо:
  • Меценатів – допомогти придбати фарби та заготовки для творчості. Ви маєте прекрасну можливість подарувати море позитиву та радості собі та місту, вклавши будь-яку суму!
  • Керівників навчальних та культурних закладів – разом із дітьми розмалювати власну писаночку, яка стане гордістю для міста і радістю для кожного.
  • Професіоналів, котрі виявлять бажання провести писанковий майстер-клас для всіх бажаючих.
  • Ковалі мають можливість викувати «Дошку подяки», де ми вкажемо імена та назви закладів та міст, що долучилися до світлої та святкової справи.
Імена людей та назви установ, які долучилися, будуть зазначені на дошці подяки, що буде розташована поруч із «Деревом єднання», що радуватиме нас у центрі міста.
 
Українці, приєднуйтеся! Даруймо любов, добро та красу одне одному!

Звертатися за телефоном: +3(068)1024047 
Куратор проекту – Грек Оксана Валеріївна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: