Завантаження ...
banner
banner

У чернігівських лісах випробовують новий український всюдихід

Плаваючу гусеничну машину спроектували і побудували два жителі Чернігова, талановиті техніки і завзяті мисливці. Всюдихід вони створили для своїх потреб, щоб із комфортом пересуватися по поліських болотах.



Плаваючу гусеничну машину вантажопідйомністю в 1 тону спроектували і побудували не в секретному конструкторському бюро і не на промисловому підприємстві. Її автори - жителі Чернігова Павло і Олександр Точені, грамотні техніки і завзяті мисливці. Всюдихід вони створили для своїх потреб, щоб із комфортом пересуватися по поліських болотах.

У це непросто повірити, але гусеничну машину конструктори спроектували і виготовили самі. 
Перевага перед колісним ходом в тому, що гусениці не ушкоджують шар моху на болотах, та й питомий тиск на грунт створюють набагато менше. На думку творців, ці переваги варті клопоту пов'язаних з розробкою гусениць. Недоліки гусениць автори проекту усунули, застосувавши гумовотканні стрічки замість гусеничних ланцюгів і пневматичні опорні катки.
 
Двигун всюдихода - дизельний 2,0-літровий Mercedes, коробка передач і ведучий міст - від задньопривідної Toyota. Найскладніші вузли трансмісії - бортові фрикціони (керується мисливський всюдихід по-танковому) - майстри виготовили самі, застосувавши колісні редуктори від списаного автобуса.
 
Комфорт пасажирам забезпечує опалювальна кабіна місткістю 5 чоловік. На даху влаштовано два люки, через які можна спостерігати за околицями. Трофеї та ще кілька пасажирів можна взяти у відкритий кузов, який, до речі, теж має своєрідне опалення - обдув теплим повітрям від радіаторів дизеля.
 
Машина легко долає засніжені ділянки, заболочений грунт, дрібнолісся, зарості очерету. Рівень шуму - що в салоні, що зовні - невеликий, набагато менше, ніж можна було б очікувати від гусеничного транспортера масою 2,5 т. 

На разі програма ходових випробувань близька до завершення, результати відповідають очікуванням авторів. Поведінка машини на плаву також частково випробувана й оцінена позитивно.
 

autocentre.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: