Завантаження ...
banner
banner

Чи буде Лосинівка центром об’єднаної громади?

В п'ятницю, 26 лютого відбувся схід села в Лосинівці. Переповнена зала Будинку культури засвідчила – у селищі живуть люди з активною життєвою позицією. Селяни разом з представниками влади обговорили насущні проблеми та плани на майбутнє.

В п’ятницю, 26 лютого відбувся схід села в Лосинівці. Переповнена зала Будинку культури засвідчила – у селищі живуть люди з активною життєвою позицією.

Розпочинаючи збори, селищний голова Анатолій Стрілець відразу повів мову про децентралізацію. На пропозицію до об’єднання навколо Лосинівки вже відгукнулися Сальне, Шняківка, Вікторівка, Шатура, Терешківка. Поки що вагаються з рішенням Перемога й Данине. Але те, що об’єднана територіальна громада матиме центр саме в Лосинівці, ні керівник громади, ні сама громада не сумніваються. Адже географічне положення, розвинена інфраструктура, наявне виробництво, кількість населення, центр первинної медико-санітарної допомоги, школа, садочок, навчально-виробничий комбінат, Будинок дітей та юнацтва, сучасний Будинок культури, пожежна частина, комунальне підприємство – перелік переваг Лосинівки перед іншими населеними пунктами більш, ніж очевидний.
 
Декомунізація в Лосинівці пройшла безболісно й вчасно, тож Анатолій Стрілець лише нагадав нові назви вулиць і провулків. Таблички з новими назвами вже виготовляються, на це з місцевого бюджету виділили 5 тис. грн.
 
Ділячись планами на майбутнє, лосинівський голова вів мову про подальше освітлення вулиць, особливо тих, якими курсують автобуси, допомогу учасникам АТО та їхнім родинам, підтримку малозабезпечених родин, підготовку до 30-ї річниці ліквідації аварії на ЧАЕС (в Лосинівці мешкають 53 ліквідатори), упорядкування водойм та ставків тощо. Присутні в залі уважно вислухали звіт. А далі почали обговорювати найбільш важливе питання для селян – землю, плату за паї, її розмір.
 
Олег Бузун відзначив, що саме на зборах села задається тон життя громади, випрацьовується стратегія її розвитку, складаються плани на майбутнє.
 

Для Вячеслава Івашина Лосинівка по-своєму рідна, адже тут живе мама його дружини. Тож, він не з чуток знає про життя селища. Керівник району повідомив, що саме на базі Лосинівської школи планується створення базового,  навчального закладу європейського зразка. Понад 900 тис. грн. планується витратити на заміну вікон і дверей, ремонт фасаду, облаштування спортивних майданчиків.










За матеріалами газети "Ніжинський вісник"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: