Завантаження ...
banner
banner

Внесок платників податків Ніжина та району до бюджету сягнув понад 44 млн.грн

За підсумками двох місяців поточного року платники міста Ніжина та Ніжинського району перерахували до бюджетів усіх рівнів більше 44,3 мільйонів гривень податків та зборів.


За підсумками двох місяців поточного року платники міста Ніжина та Ніжинського району перерахували до бюджетів усіх рівнів більше 44,3 мільйонів гривень податків та зборів. Про це повідомила начальник Ніжинської ОДПІ Головного управління ДФС у Чернігівській області Світлана Волкова. 

Вона відзначила, що як і в минулому році, в районі зберігається тенденція до зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів. Від ніжинських  платників  надійшло на 12,3 мільйони гривень більше податків ніж за аналогічний період минулого року. 
 
Надходження до державного бюджету склали понад майже 15,4 млн грн, що на 2,7 млн грн більше минулорічних. У розрізі податків надходження становлять: по податку на додану вартість – 6,0 млн грн, по податку на доходи фізичних осіб (25 %) – 5,6 млн грн,  по податку на прибуток – 1,5  млн гривень. Бюджет української армії поповнився за рахунок надходжень військового збору майже на 1,7  млн гривень.
 
Місцевий бюджет отримав  за два місяці поточного року 28,9 млн грн, у тому числі:
  • податку на доходи фізичних осіб - майже  15,3 млн грн, темп росту 138,2% до відповідного періоду минулого року (додатково надійшло 4,2 млн. грн.);
  • податку на майно - 5,1  млн грн. що  більше на 1,7 млн.грн проти минулого року;
  • єдиного податку  - понад 5,5 млн грн, що на 2 млн.грн.більше минулорічних надходжень;
  • плати за землю - 4,7 млн.грн., приріст до минулого року 1,3 млн.грн.;
  • акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 2,1 млн гривень, що більше на 1,6 млн грн. проти минулого року.
Крім того, за січень-лютий  2016 р. ніжинці сплатили до казни майже 23,5 млн грн. єдиного  соціального внеску. 
 
У трійці лідерів формування зведеного бюджету Ніжинщини –  податок на доходи фізичних осіб, що склав близько 20,9 млн грн; ПДВ з вироблених в Україні товарів, який перевищив 6,0 млн грн; єдиний податок – майже 5,5 млн грн. 

Ніжинська ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: