Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський ремонтний завод відсудив в "Укроборонпром" 1 млн гривень

Господарським судом міста Києва задоволено позов прокуратури області, заявлений в інтересах ДК «Укроборонпром» та ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»

Суд укроборонпром, ніжинський ремонтний завод суд


Господарським судом м. Києва задоволено позов прокуратури області,  заявлений в інтересах ДК «Укроборонпром» та ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», про стягнення з Міністерства оборони України понад 1 млн грн.

Як встановлено, ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», що входить до Державного концерну «Укроборонпром», недоотримано 1 млн грн, які мали б надійти за договорами про надання послуг з ремонту та технічного обслуговування машин і механізмів спецпризначення.
 
Перебуваючи в стадії санації, завод стягнуті кошти планує спрямувати на виплату заробітної плати працівникам, борг перед якими складає понад 1,5 млн грн.

Довідка: 
Зважаючи на особливість розгляду позовів, де стороною виступає суб’єкт господарювання оборонної сфери, в жовтні 2015 року прокуратурою області в інтересах ДК «Укроборонпром» направлено вищевказаний позов до господарського суду міста Києва.
 
Проте суд першої інстанції відмовив у прийнятті позовної заяви до розгляду, мотивуючи тим, що прокурор згідно із Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 не може представляти в суді інтереси державних компаній, ототожнивши поняття «державний концерн» та «державна компанія».
 
Послідовно відстоюючи власну правову позицію щодо захисту державних інтересів, прокурор звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, яким незаконну ухвалу суду першої інстанції скасовано, а справу направлено до господарського суду міста Києва для розгляду по суті.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень, запитів, зв’язків 
з громадськістю та засобами масової інформації 
прокуратури області 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: