Завантаження ...
banner

У Григоро-Іванівці відкрили меморіальну дошку воїну АТО Янісу Лупіксу

Він був справжнім українцем, патріотом… У Григоро-Іванівці на будинку по вулиці Свободи, де до війни на Донбасі п'ять років жив Яніс Лупікс, на його честь відкрили меморіальну дошку.

Яніс Лупікс, Григоро-іванівка


Він був справжнім українцем, патріотом…У Григоро-Іванівці на будинку по вулиці Свободи, де до війни на Донбасі п’ять років жив Яніс Лупікс, на його честь відкрили меморіальну дошку.

Вшанувати пам’ять героя на подвір’ї садиби вдови загиблого бійця Вікторії Лупікс, де вона мешкає з трьома дітьми, зібралися односельці, бойові побратими, представники районної і місцевої влади.

Голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, радник голови райдержадміністрації з питань захисту прав учасників бойових дій Сергій Ступак, тримаючи слово, запевнили, що й надалі підтримувати і допомагати сім’ї героя буде районна і місцева влада, а також Латвія, вихідцем якої і був Яніс Модрисович.
 

Григоро-іванівка


Боєць Лупікс хоч і мав латиське походження, але був справжнім українцем, патріотом своєї держави. Захищати Україну на Донбас сорокатрирічний молодший сержант у серпні 2014 року пішов добровольцем у складі 169 навчального центру сухопутних військ. Воював на Донеччині, був снайпером. А 17 листопада поблизу Шахтарська автомобіль, в якому він знаходився, підірвався на протитанковому радіокерованому фугасі. Тоді безстрашний воїн і загинув.

За мужність і героїзм проявлений під час проведення АТО Указом Президента України від 23.05.2015 року Яніса Лупікса посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
 
А тепер про подвиг героя нагадуватиме і дошка, на якій увіковічнено його ім’я.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: