Завантаження ...
banner
banner

Працівники поліції застерігають водіїв бути уважними

Закінчилися весняні канікули, і дорослі повинні нагадувати школярам основні правила поведінки на дорозі. Зокрема, пішоходи повинні рухатись по тротуарних і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку, пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах.


Закінчилися весняні канікули. Тому основні правила зараз повинні дорослі нагадувати школярам: пішоходи повинні рухатись по тротуарних і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку, пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах. 

У місцях де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами світлофора, чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадових майданчиках, якщо вони відсутні — на узбіччі. Не створюючи перешкод для дорожнього руху. Також варто постійно наголошувати про так звані «особливі заборони»:

  • виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
  • раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
  • затримуватись і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.
Також, шановні батьки в першу чергу звертаємось до Вас з проханням щоденного нагадування вашим малятам про безсумнівне виконання усіх Правил дорожнього руху під час пересування містом. Застерігаємо про те, що в жодному разі не дозволяйте собі подавати дітям негативний приклад, порушуючи правила дорожнього руху; особисто показуйте як правильно користуватись нерегульованим пішохідним переходом; не дозволяйте дітям з'являтися зненацька перед транспортними засобами, перетинайте дорогу лише у відведених місцях не допускайте ігор дітей на проїжджій частині дороги.
 
Запам’ятайте пішоходи - перехід проїзної частини лише у встановлених для цього місцях, не наражайте себе та інших учасників руху на небезпеку.
Водії в свою чергу, наближаючись до пішохідних переходів, місць відпочинку дітей або майданчиків а також особливо у дворах будинків, обов’язково зменшуйте швидкість та будьте уважні!
 
Інспектор сектору Ніжинського відділу поліції старший лейтенант поліції Крошка В.М.
.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: