Завантаження ...
banner
banner

Чернігівські журналісти відвідали підприємства Ніжина

Фото.
Друковані та електронні видання Чернігова, обласне телебачення, інформаційне агентство «Укрінформ», столична газета «Урядовий кур’єр». Такий, немаленький десант журналістів висадився в понеділок 11 квітня у Ніжині


«Високий Вал» та Свобода FM, «Час Чернігівський», «Біла хата», «Чернігівський монітор», «Gorod.cn.ua», «4ернігів.інфо», інформаційне агентство «Укрінформ», Обласне телебачення, ОДТРК «Сівер центр», столична газета «Урядовий кур’єр» та медіа-центр «Моє місто». Такий, немаленький десант журналістів висадився в понеділок 11 квітня у Ніжині. Ініціатором такого пресс-туру виступив народний депутат України Олександр Кодола, організацією поїздки займалась помічник народного депутата Тамара Стратілат.

Початок маршруту – Ніжинський цегельний завод. Директор підприємства Анатолій Мусієнко розповів про підприємство (у всій Чернігівській області, виявляється лише два офіційних цегельних заводи!), організацію роботи на ньому та проблеми, зокрема з вугіллям антрацитом, яке через війну майже неможливо дістати. А крім того організував екскурсію заводом – від місць зберігання глини (вона має рік пролежати і окислитися, перш ніж з неї виготовлять цеглу), до конвеєра на якому формуються цеглини та печі, у якій цегла випалюється.
 
Наступний у маршруті «Лакс», оптовий склад медичних препаратів, який входить у десятку серед постачальників медикаментів в Україні і найбільший платник податків у Ніжині. Директор і власник фірми, Анатолій Литвин, показав журналістам складські приміщення, розповів про організацію роботи по закупівлі і продажу медикаментів та про формування ціни на ліки, яка залежить від курсу валют, особливо якщо ліки імпортні. Поставки ліків «Лакс» здійснює майже по всій Україні, крім того, за словами Анатолія Литвина, допомагає ліками нашим бійцям на Сході.
 
Фабрика м’якої іграшки «Копиця» сподобалась журналістам, мабуть найбільше. По-перше, м’які іграшки – улюблені подарунки для багатьох і не лише дітей, а по-друге, тут пригощали кавою. Крім іншого вразили програмовані машини, які вирізають деталі, шиють – і все майже без участі людей! Ніжинські іграшки продаються по всій Україні, а як подарунки і сувеніри відомі й за кордоном. А ще підприємство зараз виконує замовлення для підприємства «Рошен», таке собі «президентське замовлення».
 
Останнім у маршруті був «Хрещатик-24» у Вертіївці. Він відомий ніжинцям як місце відпочинку з кафе, сауною, мотелем, більярдом та віслюками. Менш відомо, що тут фасують одне з кращих в Україні какао, а також каву. Виробництво тут нове, започаткували його лише півроку тому, але плани у господарів великі. Тут на журналістів чекав смачний обід і короткий відпочинок перед дорогою додому. 

Фото на пам'ять і… день завершився. Пора додому, до Чернігова.
 

Олександр Малаш














































Фото: Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: