Завантаження ...
banner
banner

В Гімназії №3 відбувся день Цивільного захисту

13 квітня 2016 року у Ніжинській гімназії № 3 проводився показовий День цивільного захисту на тему: «Дії особового складу гімназії при виникненні надзвичайних ситуацій мирного часу» з практичним відпрацюванням тренування у випадку нападу терористів на кімнату зберігання навчальної зброї та набоїв


13 квітня 2016 року у Ніжинській гімназії № 3 проводився показовий День цивільного захисту на тему: «Дії особового складу гімназії при виникненні надзвичайних ситуацій мирного часу» з практичним відпрацюванням об’єктового тренування «Напад терористів на кімнату зберігання навчальної зброї та набоїв».

В підготовці та проведенні  Дня цивільного захисту були задіяні всі формування гімназії, вчителі, гімназисти, підрозділ Державної служби охорони, відділення пожежогасіння 16 Державної пожежно – рятувальної частини, пошуково – рятувальна команда спеціального авіаційного загону, бригада швидкої медичної допомоги, керівники та вихованці центру туризму.  Після загальногімназійної лінійки відбулося представлення об’єктових формувань цивільного захисту, проведено відкриті уроки по темам: « Сигнал «Увага всім! Дії дітей за сигналом», «Правила поведінки і заходи безпеки при зустрічі з вибухонебезпечними предметами», «Надзвичайні ситуації мирного та воєнного часу». 

Далі наступила черга відпрацювання практичних питань: Дії вчителів та гімназистів по сигналу «Увага всім!», отримання мовної інформації по об’єктовій системі оповіщення, евакуація всього особового складу з будівлі в індивідуальних засобах захисту, евакуація потерпілих особовим складом рятувальної ланки, затримання «умовних терористів» працівниками державної служби охорони, ознайомлення з технікою пожежно – рятувальних та пошуково – рятувальних формувань.

Діти та дорослі отримали практичні  знання та закріпили навички порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або небезпечних подій.

Підсумки  практичних навчань підвів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернишов Г.Г. Він звернув увагу присутніх керівників всіх загальноосвітніх шкіл міста на необхідності відповідально та якісно організувати проведення Дня цивільного захисту в своїх закладах.







Відділ з питань надзвичайних ситуацій
виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: