Завантаження ...
banner
banner

За круглим столом обговорили проблеми культури Ніжина

12 квітня в приміщенні Ніжинської міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми культури Ніжина і шляхи їх вирішення». Участь взяли депутати міської ради, представники міської влади, громадські діячі, члени міськвиконкому, журналісти

Круглий стіл, культура, Шкурко


12 квітня в приміщенні Ніжинської міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми культури Ніжина і шляхи їх вирішення». 

Участь взяли депутати міської ради,  представники міської влади, громадські діячі, члени міськвиконкому, журналісти.

Микола Шкурко у виступі відштовхнувся від мовного конфлікту музейного екскурсовода з делегацією київських студентів. Відтак заторкнув два напрямки ніжинської культури: функціонування української мови на тлі міжнаціональних стосунків та збереження культурно-історичної спадщини.
 
Конкретні пропозиції надали також представники Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької.
 
Інші учасники круглого столу підняли широкий перелік проблемних питань розвитку культури і туризму в Ніжині.  Спільно зауважили на відсутності комунікації, узгодженості й координації між Управлінням культури і туризму та профільною комісією міської ради, закладами культури, громадськістю.
 
Виступаючі наголошували, що немає інтерактивного зв’язку, швидкого реагування, на відсутності інформації (веб-сайту, візуальної інформації) про культурницькі заходи та про місця для відвідувань культурної спадщини у місті.
 
Учасники круглого столу зійшлися на тому, що все це залежить від якісного кадрового наповнення керівних посад в Управлінні культури і туризму міської ради та закладів культури міста. Пробним каменем буде обрання за конкурсом директора краєзнавчого музею.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: