Завантаження ...
banner
banner

У кожен дім, до кожного ветерана

У квітні 2016 року обласна організація партії «Опозиційний блок» ініціювала унікальний проект: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!». Він передбачає реконструкцію та благоустрій меморіальних комплексів, монументів, пам’ятників та інших місць

Опозиційний блок


У квітні 2016 року обласна організація партії «Опозиційний блок» ініціювала унікальний проект: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!». Він передбачає реконструкцію та благоустрій меморіальних комплексів, монументів, пам’ятників та інших місць, де не одне покоління вшановувало переможців Великої Вітчизняної війни. Проектом охоплено всі райони області. 

Члени партії, разом із активістами й небайдужими мешканцями населених пунктів, вже відновили понад 30 таких пам’ятних місць, а до 9 Травня їх кількість становитиме більше 50-ти. На думку керівника обласної організації «Опозиційного блоку» Анатолія Мирошниченка, ця акція об’єднує покоління, зберігає пам'ять, вшановує живих.
 
«Ми схиляємо голови перед подвигом героїв, перед усіма, хто захищав нашу Вітчизну. Наш обов'язок - зробити все, щоб ветерани змогли жити гідно. А обов’язок держави - дбати про ветеранів щодня, а не видавати одноразові подачки. Я звертаюся до всіх – відвідуйте ветеранів, і не тільки в День Перемоги. Відвідуйте членів родин загиблих, солдатських вдів, даруйте їм свою увагу і турботу, допомагайте у повсякденних справах і щиро дякуйте за мирне життя! «Ніхто не забутий і ніщо не забуте» - це не гасло - це наш святий обов'язок. Наше завдання - повернути повагу ветеранам і майбутнє країні»,- говорить Анатолій Мирошниченко. 
 
У рамках акції, організованої обласною організацією «Опозиційного блоку», Ніжинська міська організація відвідала ветеранів війни м. Ніжина  і привітала з Днем Перемоги.
Першим був Іван Миронович Лизогуб, який звістку про перемогу над фашистами зустрів у польському місті Бреслау. Він служив у зенітній частині. Після того він ще сім років ходив у погонах сержанта, очолюючи роту, в якій проходили службу 68 таких, як і він, молодих хлопців.
 
Наступний – Микола Петрович Гриценко, який у 18 років вже був на фронті. Його призвали до лав Червоної армії у 1943-му, коли звільнили Ніжин.
Миколі довелося пережити славнозвісний Лютізький плацдарм. Були налагоджені дві дошки і натягнуті троси, через які молоді, необстріляні й не навчені життям, але навчені війною, молоді хлопці переправлялися через річку Тетерів. Тоді солдати були майже повний світловий день під прицілом ворожої зброї. Цей день, здавалося, не закінчиться, ніколи. Але й він, і наступні таки дійшли свого кінця, і прийшла довгоочікувана перемога. Всі вони, ще такі молоді, але вже такі старі, бо пройшли через горнило війни, раділи, мов діти. Стрибали, кричали, обіймалися-цілувалися!
 
І сьогодні ветеран говорить, що тільки той, хто не бачив війни, не розуміє, що таке війна… Що навіть поганий, слабий мир краще за неї – війну…
Дивлячись на ті важкі часи, що пережили наші ветерани, я розумію, - не важливо, який колір має політична партія сьогодні. Важливо – яка у неї ідея! 
 
Ніжинська міська організація партії «Опозиційний блок», взяла й поїхала додому до кожного, аби потиснути руку й сказати: «Дякуємо за перемогу!». Кожному, хто ще живий!
 
*  *  *



 







На фото: з візитами до ветеранів приїхали депутати міської ради від ніжинської міської організації партії «Опозиційний блок» Андрій Деркач та Олег Ситник, член виконкому Надія Дорошенко.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: