Завантаження ...
banner
banner

Ніжин відвідав польський консул

19 травня до Ніжина вперше завітали з візитом консул Республіки Польща в Києві пані Агнешка Рончка та перший радник посла Республіки Польща в Києві з наукової роботи пані Ємілія Ясюк. Разом з ними вкотре до нашого міста приїхали і польські журналісти

19 травня до Ніжина вперше завітали з візитом консул Республіки Польща в Києві пані Агнешка Рончка та перший радник посла Республіки Польща в Києві з наукової роботи пані Ємілія Ясюк. Разом з ними вкотре до нашого міста приїхали і польські журналісти – головний редактор польської газети «Дзеннік Кійовські» Станіслав Пантелюк та кореспондент видання Анжеліка Плаксіна.

Почесних гостей зустрічали біля стін місквиконкому секретар міської ради Валерій Салогуб та голова районної ради Олег Бузун, голова культурно-просвітницької спілки поляків Ніжина «Астер» Фелікса Белінська. Коротке засідання і привітання у малому залі змінилося офіційними перемовинами, але вже без журналістів. Однією з тем розмови було пограбування офісного приміщення спілки «Астер» у будівлі колишнього торговельного центру «Пассаж». Тоді грабіжники забрали все – бібліотеку, стародруки, техніку і навіть меблі; справа до цього часу не розкрита.
 
Після офіційної частини делегація відвідала католицький костел на вулиі Шевченка після чого поклали квіти до меморіалу на місці колишнього польського кладовища.
Візит польської делегації триватиме до вечора. Планується, що Агнешка Рончка та Ємілія Ясюк відвідають Музей рідкісної книги НДУ ім. М. Гоголя, зустрінуться з ректором університету О. Самойленком, а також побувають на фестивалі польської культури, що також відбудеться в університеті.





















Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: