Завантаження ...
banner
banner

"Поляків не ображати": Моравецький накинувся на Зеленського зі звинуваченнями

"Поляків не ображати": Моравецький накинувся на Зеленського зі звинуваченнями фото

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав президента Володимира Зеленського "утримуватися від образ поляків" після виступу лідера України на Генеральній асамблеї ООН цього тижня. Він зазначив, що завжди захищатиме честь своєї країни.

Про це повідомив Моравецький під час зустрічі із виборцями у місті Свидник на сході Польщі, передає РАР. Польський прем'єр-міністр почав обговорювати відносини з Україною, наголошуючи, що в регіоні триває конфлікт, який впливає на безпеку Європи.

"Ми це знаємо і допомагаємо, відправляючи зброю, організуючи відправку зброї, тому що ми зараз насамперед озброюємося самі. Але хаб у Жешуві цей спеціальний логістичний центр працював, працює і працюватиме разом з нашими союзниками", – запевнив він.

Після цього польський прем'єр звернувся до Зеленського з проханням "не допускати більше образ на адресу поляків, як це сталося у нещодавньому виступі в ООН, і наголосив, що поляки не терпітимуть такого."

"А захист польського доброго імені – це не тільки мій обов'язок та честь, це також найважливіше завдання уряду Республіки. Ми захищатимемо в нинішньому геополітичному контексті всі наші обґрунтування, і ми знаємо, як ці обґрунтування мають бути сформовані", – додав він.

Раніше польська влада заявила про те, що з 2024 року припинить всю допомогу українським біженцям. Зокрема, їх збиралися позбавити права на безоплатний доступ до медицини, освіти, ринку праці, а також можливості законно перебувати в країні та отримувати виплати.

У відповідь на це повідомлялося, що Рада ЄС має намір фактично змусити Польщу продовжити тимчасовий захист українців – принаймні до 2025 року. Ухвалення відповідного рішення очікується вже 28 вересня.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Зеленський під час візиту до Нью-Йорка поки що не проводив тристоронньої зустрічі з обговоренням зернового питання з колегами з Литви та Польщі – Гітанасом Науседою та Анджеєм Дудою. Про таку зустріч ЗМІ повідомили помилково. А ось зерновий конфлікт України та Польщі все ще залишається невирішеним.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: