Завантаження ...
banner
banner

З’явились деталі продажу приміщення школи мистецтв

Ніжин сколихнула новина про продаж приміщення Ніжинської школи мистецтв. Після хвилі емоційного збуреня настав час більш детально розібратися в цьому питанні

Школа мистетцв

Ніжин сколихнула новина про продаж приміщення Ніжинської школи мистецтв. Після хвилі збурення настав час більш детально розібратися в цьому питанні.

Будівля в якій розташовувалася Школа мистецтв належала сучасному ПАТ «Ніжинський механічний завод ». Від 12 березня 2015 р. порушено справу про банкрутство ПАТ «Ніжинський механічний завод », де кредиторами виступають низка банків, пенсійний фонд, податкова, фірма "Торговий дім "Ніжинський механічний завод" та Закрите акціонерне товариство "Торгове представництво "Сніжнянськхіммаш", ( м. Бєлгород, Російська Федерація).

Дивно бачити у кредиторах ТОВ "Торговий дім "Ніжинський механічний завод", засноване у 2013 р. Левенчук Є. О.
 
Засновниця "Торговий дім "Ніжинський механічний завод" раніше була власником та директором різних подібних товариств ( «Борзна-Агро» (Нова Басань), «Укрзернопром-Кодима» (Одеська обл..) та «Украгрохолд» (М. Київ), які з часом всі збанкрутіли. Чи чекає така доля і «Торговий дім»?
 
Досить часто поряд з прізвищем Левенчук Є. О. фігурує прізвище Паньків О. В., виходець з іванофранківщини. Та й деякі судові позови на повернення кредитних коштів до ПАТ «Ніжинський механічний завод » з Іванофранківського господарського суду. Паньків О. В. також «відзначився» банкрутством декількох підприємств у Київській обл. Однозначно можна вважати "Торговий дім "Ніжинський механічний завод" як організацію спеціально створену для банкрутства ПАТ «Ніжинський механічний завод ».
 
Фактично через півроку після оголошення банкрутства проводять перші аукціонні торги. Та значна частина з них не відбулася через відсутність покупців. А 19 квітня 2016 р. Господарський суд Чернігівської області прийняв клопотання про скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про обтяження від 08.04.16 щодо нежитлової будівлі: дитячий садок, літ. А, загальною площею 1073,2 кв.м. Саме ця будівля і є приміщенням, де розташована Школа мистецтв.
 
Доступне повідомлення про результати проведення аукціону з продажу майна який проводився 25.03.2016 р. Переможцем аукціону по лоту № 204795 визнано фізичну особу, яка запропонувала найвищу ціну за вищезазначений лот – 1369912.54 грн. Очевидно цим лотом був дитячий садок.
 
Цією фізичною особою є Красновид С. В. власник кафе «Сенат». Він очолював ПП «Сучасник», з статутним капіталом 1860 грн., що надавав широкий спектр різних послуг та припинив свою діяльність у 2007 р.

24 травня 2016 р. відбулося засідання Бюджетної комісії, левова частина, якої була присвячена розгляду ситуації зі Школою мистецтв. Доповідав заступник міського голови Алексеєнко І.: «Все почалося 2013 р., коли почали отримувати право власності через суд. До цього з 2000-2013 р. споруда стояла на балансі управління ЖКГ і будівництва та була передана в аренду школі мистецтв, яка отримувала пільгу на оплату оренди 99%. Завод отримав право власності на будівлю . Ніжинською міською радою було оскаржено рішення суду, бо оцінка статутного капіталу була проведена неправильно. Завод не має права включати об’єкти інфраструктури. Першу інстанцію Ніжинська міська рада виграла. А другу програли :завод має право власності на цю будівлю і він має право реалізувати його, оскільки перебуває у скрутному становищі, повідомив заступник міського голови Алексеєнко І.
 
Також він повідомив, що відбулася тристороння зустріч (міської влади, дирекції школи та нового власника). Чутка про орендну плату у розмірі 75 тис. грн. не правдива. Власник планує орендну плату (41 тис. грн.. з розрахунку 41 грн. за метр квадратний) використовувати на ремонт будівлі. Проте таких грошей в установи не має. Вирішили шукати нове приміщення. Та все ж остаточне рішення не прийняли.
 
Директор школи повідомила «Я знала що вони продають, але вірила до останнього, що в нас влада єсть, вона нас захистить».
 
У відповідь дирекцію школи звинуватили у співпраці з тим хто продавав і купляв та в халатності.
 
Єдиним плідним результатом роботи Комісії - доручення профільному заступнику підготувати листи по апеляції рішення суду, листи до лідерів депутатів Верховної Ради і Генеральної прокуратури України. Зобовязали профільного заступника доповісти на найближчому засіданні сесії (30 травня 2016 р.) що зроблено по справі.
 
Якою буде подальша доля приміщення? Що встигне зробити до 30 травня профільний заступник?
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: