Завантаження ...
banner
banner

Сергій Красновид: Школа мистецтв залишається в будь-якому разі

Ситуація із продажем приміщення школи мистецтв заплутана і є різні точки зору з цього питання. Сьогодні ми публікуємо позицію нового власника приміщення Сергія Красновида

Школа мистетцв

Перше питання, наскільки ситуація з продажем приміщення школи була невідомою, чи навпаки відомою?

Не можна сказати, що ніхто не знав про продаж приміщення школи. Про це знали і на рівні області і тут в місті. 13 листопада 2015 року на сайті  Електронних торгів з’явилось приміщення школи мистецтв.

Ні керівництво міста, ні керівництво училища культури і мистецтв не могли не знати про те, що приміщення школи продається.
 
Початкова ціна, до речі, була встановлена тоді в розмірі 1 710 680 грн. Другий раз будівля виставлялась на торги 18 грудня 2015 року з ціною 1 368 544 грн. 
 
23 лютого цього року приміщення школи було виставлено повторно на продаж за  тією ж таки ціною 1 368 544 грн, і  це з урахуванням уцінки.  
 
До 22 березня 2016 року потрібно було подати заявку на участь в аукціоні. Про це я нічого не знав, до мене звернулись батьки, сказали, що потрібно рятувати школу. 25 березня відбувся аукціон, де я купив приміщення школи.
З одним з батьків ми поїхали до директора школи,  директор сприйняла потенційну купівлю приміщення нормально. Особливих умов школі я не висував. Повідомив, що школа буде працювати й надалі, навпаки я буду допомагати.
 
Отже, до проведення аукціону залишалось 2 дні, я зібрав необхідні документи та необхідні кошти. Поки йшло оформлення документів, ніхто не дзвонив.
 
Коли оформлення закінчилось мені зателефонувала директор школи мистецтв, запропонувала зустрітися і обговорити подальшу співпрацю. 
 
Разом з керівництво училища відбулась розмова щодо подальшого розвитку школи. 
 
Я розповів як можу допомагати школі, в першу чергу це котельня, потім ремонт школи та купівля автобуса для того щоб діти, які навчаються могли брати участь у концертах в країнах близького зарубіжжя та країнах Європи.

Зараз, у зв’язку з тим, що дуже висока ціна на газ, є потреба побудувати котельню для школи і використовувати альтернативним паливо. Це реальний варіант зменшити видатки на паливо.
 
Минулі зими в школі було холодно, особливо на другому  поверсі. Діти не могли нормально займатись. Потрібно також робити ремонт  приміщення. 

23 травня в соцмережах з’явилась  інформація від працівників школи, що школу закривають? Як прокоментуєте?

Після купівлі приміщення постало питання про договір оренди, я погодився на мінімальну орендну плату, що встановлена сесією міської ради  на рівні 41, 7 грн, за м. кв.
 
Оскільки мені з цієї оренди доведеться платити різні види податків, то з оренди залишиться  незначна сума доходу, але дохід я буду рефінансувати в благодійний фонд, що діятиме при школі і контролюватиметься батьками учнів.
 
Спочатку розмова з керівництвом училища проходила в нормальному руслі. Потім почалися незрозумілі моменти, з’явилися безпідставні звинувачення, що я начебто хочу зробити велику суму оренди, або виселити дітей.
 
Була думка познайомитись з батьками і викладачами, я знаю, що викладачі хотіли зі мною познайомитись, Але директор школи пообіцяла, що запросить на звітній концерт школи, проте не запросила, та обмежила мене від спілкування з колективом і батьками.
 
Тут, можу сказати, є певні незрозумілі моменти. Можливо хтось переслідував цілі використання батьківських грошей. Цим можні пояснити різку зміну позицію керівництва школи.
 
Адже уявіть, приходить новий власник починає ремонт, відбуваються позитивні зміни, то в батьків виникне питання, а чому такі позитивні зміни не робилися раніше. Яка мета цього інформаційного збурення важко сказати. Мені почали дзвонити батьки і питати, чи я планую вигнати дітей, я пояснюю, що це видумка. 
 
Додам, що до сих пір договір оренди приміщення не укладений. 
Зараз Мінкультури може позбавити школу мистецтв ліцензії, адже для здійснення навчання потрібне приміщення. А договір оренди директор школи відмовляється підписувати .
 
До речі, Олександр Кодола, на нещодавньому засіданні Народної ради, запитав у мене, чи не хочу продати приміщення. На моє зустрічне питання «Кому?» Кодола не зміг відповісти.

Відзначу, що я купував школу аби її зберегти, а не перепродавати і заробити на цьому грошей.
 
Школа залишається в будь-якому разі?

Так! Школа залишається в будь-якому разі. Як можна, будучи ніжинцем, купити школу і вигнати дітей на вулицю? Можна уявити, як це міг би зробити не місцевий, але щоб ніжинець купив школу і вигнав дітей на вулицю, то це абсурд.
 
Музика мені близька, я хотів би допомогти дітям в їх подальшому розвитку. Можна і треба влаштовувати конкурси і змагання щоб відбирати здібних дітей. Талановитим дітям потрібно допомагати.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: