Завантаження ...
banner
banner

Які пільги фізичним особам надаються зі сплати податку на нерухомість

Фахівці Ніжинської податкової інспекції нагадують громадянам про те, що об'єкти житлової нерухомості, розташованого у Ніжині, що перебувають у власності фізичної особи зменшується згідно наступних норм

Фахівці управління  податків і зборів з фізичних осіб Ніжинської ОДПІ нагадують громадянам про те, що база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, розташованого у Ніжині, у тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи  - платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 90 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 180 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток),  на 270 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Тобто, податок нараховується не за всю площу, а лише за «зайві метри». Усе, що перевищує розмір пільги, стає об'єктом оподаткування.

Ніжинська ОДПІ звертає увагу на те, що громадяни, які мають у власності об’єкти житлової нерухомості, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності) можуть звіритися або проконсультуватися з фахівцями Ніжинської ОДПІ за адресою:
 
м. Ніжин, вул. Поштова,2, каб.118 або отримати довідки за телефоном: (04631) 3-15-78.
 
Останній термін для сплати громадянами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2016 році 29 серпня.

Ніжинська ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: