Завантаження ...
banner
banner

Про Остер і обстріляний автобус. Відбулось засідання депутатської комісії

13 липня в малій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв'язку та охорони довкілля

13 липня о 14. 00 у малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання постійної комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв'язку та охорони навколишнього середовища.

На комісії були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати Ніжинської міської ради та інші члени засідання.

Першим розглядалося резонансне питання забруднення річки Остер. Були обговорені причини забруднення, зачитаний детальний аналіз лабораторних досліджень, запропонована пропозиція провести екскурсії по очисних спорудах. Висновок екологів — Остер у Ніжині чистий та безпечний, у місті немає ніяких підстав для паніки.

Вірогідною причиною ситуації з рікою в Козелецькому районі є відкриття шлюзу. Хто й чому відкрив шлюз — невідомо.

Крім цього, розглядалося питання щодо доцільності розміщення “лежачих поліцейських”, по вулиці Батюка, біля школи №7. У ході засідання обговорювалося питання щодо організації одностороннього руху по вулиці Чернігівська.

Була розглянута ситуація щодо стрілянини в автобус №2 з травматичної зброї по вул. Челюскіна. Справді, така заява зареєстрована, але з відділку поліції на засідання ніхто не з'явився, тому деталі злочину залишаються нез'ясованими. Рішення комісії — подати звернення до керівника Ніжинського відділення поліції надати необхідну інформацію.

Також обговорювалися питання зміни табличок на дорожніх знаках, перевірки кооперативів, наявних порушень по підключенню води, щодо оснащення дитячого  офтальмологічного кабінету в Ніжинській центральній дитячій лікарні, підвищення кваліфікаційних курсів для лікарів-офтальмологів, забезпечення їх необхідними житлами.

Наостанок обговорювались заяви ніжинців щодо оренди майна комунальної власності, виділення коштів на застосування плану санації для комунального підприємства  НТБ. Звернення підтримано, рекомендовано взяти під особистий контроль підготовку документів до судової санації.


Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: