Завантаження ...
banner
banner

У «Десні» військових «годували» кишковими паличками і пліснявою

У червні 2016 року було зафіксовано масове потрапляння бійців 169 навчального центру «Десна» до шпиталю з інфекційними захворюваннями та харчовими отруєннями


У червні 2016 року було зафіксовано масове потрапляння бійців 169 навчального центру «Десна» до шпиталю з інфекційними захворюваннями та харчовими отруєннями.

Як повідомляє Міністерство оборони на своєму офіційному сайті, у зв’язку з цим було прийнято рішення провести ряд перевірок продуктів харчування, але вони не дали результатів.
 
Міністр оборони прийняв рішення щодо проведення повторної перевірки якості продуктів у зазначеному підрозділі Центром розвитку та супроводження матеріального забезпечення. Отримавши завдання, Центром була проведена непланова перевірка.
 
До перевірки було також залучено фахівців Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» та їхню акредитовану незалежну лабораторію.
 
«Під час перевірки продуктів, було виявлено ряд недоліків. Наприклад, продукти зберігалися з порушенням температурного режиму, а саме при температурі +39 С. В морозильній камері, де зберігалося заморожене м’ясо, температура сягала +15С», - розповів під час прес-брифінгу начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Дмитро Марченко.
 
Окрім цього, було встановлено фальсифікацію сиру та вершкового масла. За результатами лабораторних досліджень у цих продуктах було виявлено 100% жирів нетваринного походження (транс жири). У твердому сирі було виявлено бактерії кишкової палички, а в маслі - плісняві гриби та дріжджі роду «Кандіда».
 
У яловичині першого ґатунку було виявлено бактерії кишкових паличок. У вилучених м’ясних консервах встановлено невідповідність вимогам ДСТУ. У консервах «каша перлова» та «каша гречана» було встановлено невідповідність масової частки жиру та кухонної солі.
 
«Також були перевірені набори сухих продуктів («сухпайки»), де було встановлено в паштеті печінковому із свинячим жиром перевищення норми вмісту бактерій дріжджів та пліснявих грибів у 2,5 рази та виявлено патогенні бактерії стафілококу», — зауважив Дмитро Марченко.
 
У зв’язку з цим міністр оборони України Степан Полторак дав вказівку Військовій службі правопорядку провести розслідування, яке вже триває, щодо перевірки фактів та причин укладання саме таких договорів та прописання саме таких вимог.
 
До кінця тижня результати даного розслідування будуть представлені Міністру оборони. По результатам буде вирішуватися питання притягнення до відповідальності посадових осіб, які були причетні до даної ситуації, передачі напрацьованих матеріалів до військової прокуратури.
 
Також буде вирішено як буде вестися претензійна робота з виконавцями послуги харчування.

Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: