Завантаження ...
banner
banner

Жителі Козельця просять президента дати грошей на очищення Остра

18 липня на сайті електронних петицій було зареєстровано звернення до Президента України від жителів Козельця. У зверненні зазначається, що в Козелецькому районі склалася критична ситуація із річкою Остер і територіє, якого вона протікає

Остер, Козелець


18 липня на сайті електронних петицій було зареєстровано звернення до Президента України від жителів Козельця. У зверненні зазначається, що в Козелецькому районі склалася критична ситуація із річкою  Остер  і територіє,  якого вона протікає.

В тексті петиції зазначено:
 
«Упродовж 1 - 6 липня 2016 року відбулась масова загибель риби, що супроводжувалось стійким неприємним запахом сірководню, аміаку та каналізації, при цьому вода є неприроднього темно – коричневого кольору та піниться, є непридатною для її використання, купання та вилову риби, напування ВРХ, використання води на технічні потреби. 
 
Дана ситуація викликає справедливе обурення жителів Козелецького району Чернігівської області, рівень соціальної напруги дуже високий. 
 
За попередніми висновками незалежних експертів існуючий стан є результатом несанкціонованого скидання відходів виробництва, каналізаційних стоків, можливого забруднення її шкідливими хімічними (азотом амонійним, фосфатами) або біологічними речовинами (неочищеними каналізаційними стоками). 
 
З огляду на викладене вище, ураховуючи актуальність порушеного питання та з метою забезпечення санітарного благополуччя населення Козелецького району Чернігівської області просимо Вас розглянути питання виділення коштів з державного бюджету України для здійснення відповідних заходів очищення русла річки Остер та для ліквідації екологічної лиха».

Додамо, що для того аби Президентт розглянув петицію, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: