Завантаження ...
banner
banner

"АЗОВ" у Ніжині: показували фільм та автомат

Учора, 24 липня, у Ніжин приїжджали представники громадсько-політичного руху Цивільного Корпусу “АЗОВ” та показували новий документальний фільм “Добровольчий Рух”


Учора, 24 липня, у Ніжин приїжджали представники громадсько-політичного руху Цивільного Корпусу “АЗОВ” та показували новий документальний фільм “Добровольчий Рух”.

Нагадуємо, що ЦК “АЗОВ” – громадсько-політичний рух, що утворився навесні 2015 року з ветеранів антитерористичної операції, волонтерів та громадських активістів. Більшість ветеранів, що долучилися – вихідці з полку «Азов», звідки й відповідна назва організації. Метою діяльності ЦК називає «боротьбу з внутрішніми ворогами» задля «розчищення дороги в політику молодим і щирим патріотам України».

На початку жовтня 2015 року організація долучилася до проведення «Блокади Криму».
 
У грудні 2015 ЦК за сприяння народного депутата Андрія Білецького відкрив пам’ятник Святославу Хороброму в Маріуполі. Самі «азовці» назвали свою акцію «декомунізацією», адже на місці пам’ятника київському князю Святославу раніше стояв постамент Леніна.
 
20 травня 2016 ЦК провів кількатисячний марш, що за різними оцінками зібрав від 2 тисяч осіб до 10, проти можливих виборів на Донбасі, як це було передбачено під час перемовин тристоронньої групи в Мінську.
 
Президент України розцінив цей марш як заклик до зриву Мінських домовленостей, і зазначив, що державна політика за час його президентства буде спрямована на замирення. 
 
У Ніжині відбувалися відразу 2 зустрічі: о 18.00 у міському будинку культури та о 21.00 на площі Івана Франка біля будівлі міськвиконкому.

Перегляд фільму був безкоштовним. Фільм, звісно, мав патріотичне спрямування, возвеличував український народ, його глибоке та давнє козацьке коріння; простежувався заклик до єдності, спільної боротьби проти ворога, національної самосвідомості.


ЦК
 

Після перегляду фільму жителі мали змогу особисто поспілкуватися з головою ЦК АЗОВ Чернігівщини Павлом Муровейком. 
Павло наголосив на тому, що до Цивільного Корпусу входять молоді юнаки та хлопці. Віддаючи своє життя задля захисту держави, вони сподіваються, що своєю самопожертвою та мужністю заслуговують хоча б на повагу до себе та елементарне “дякую”.


ЦК
 

Голова ЦК окреслив основні проблеми сучасної України, шляхи їх вирішення, розповів про те, що вони постійно працюють над вихованням молодого покоління, влаштовують табір для дітей, де протягом тижня спілкуються з ними та тренують їх. Він давав вичерпні відповіді на численні питання міської громади.
 
Розраховуючи, що на площі Франка збереться більша кількість людей, переважно молодь, представники ЦК АЗОВ показували фільм про добровольчий рух і там. Але, відчувалося деяке розчарування серед азовців, оскільки людей зібралося небагато. Молоді майже не було.

Протягом усієї зустрічі активісти ЦК поширювали “азовську пресу”, ознайомлювали громадян із діяльністю організації. Був встановлений намет, біля якого усім бажаючим показували принципи роботи зі зброєю. 


ЦК

 
Після цього місцевим жителям було запропоновано приєднатися до лав Цивільного Корпусу.




ЦК

ЦК

ЦК

ЦК

ЦК

ЦК



ЦК



ЦК

ЦК


Підготувала Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: