Завантаження ...
banner
banner

Земля для учасників АТО та дитячих майданчиків. Засідання комісії з земельних відносин

27 липня відбулось засідання постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації

27 липня відбулось засідання постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації. 

Засідання розпочалось із розгляду звернення внести в документ елемент водовідведення до проекту земельної ділянки, який дасть змогу зібрати стічні води, що потрапляють на сусідню ділянку.

Вислухавши таку заяву, депутати оголосили, що Земельний кодекс не передбачає включення такого елементу до проекту земельної ділянки. Якщо будуть додані інші документи до нього, крім основних, то це питання можна було б позитивно вирішити. Потрібне чітке окреслення організації проекту, забезпечення відповідних технічних умов. Було запропоновано подати заяву до КП ВУКГ, яке займається організацією благоустрою.
 


 

Після цього розглядалося питання щодо розроблення розрахункової схеми по вилученню землі по вулиці Воздвиженській та надання її учасникам АТО. Повідомлено, що є вільна ділянка за озером, яку можна виокремити. 

Крім цього, розглядалися питання по скасуванню оренди щодо приватної ділянки землі, відведенню земельної ділянки під забудову, викупу землі по аукціону, припиненню користування ділянкою та багато інших.
 


 

Було заслухано звернення жительки міста надати їй клаптик землі на Льва Толстого, що знаходиться під крутим схилом. Ця ділянка — загального користування, є доглянутою, засадженою деревами. На це було заперечено, що цей клаптик можна використати для будівництва чогось, що принесе користь суспільству, наприклад, для будівництва нового дитячого майданчика.

Наголошено, що інфраструктура повинна бути не тільки в центрі, а й на периферії. Для селянського господарства такі зони не передбачені, і в проханні було відмовлено.

Наостанок, розглядалося питання по присвоєнню адреси по вулиці Незалежності. 

Громадянин Капленко побудував гараж з дозволу діда, який був власником землі, де розміщався об'єкт, за його словами. Коли вулицю перейменували, та ділянка стала безіменною. Як з'ясувалося, власник гаража офіційно не оформляв власність, і в БТІ гараж не зареєстрований. Тому громадянину відмовили в проханні.



Підготувала Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: