Завантаження ...
banner

У Ніжині відбудеться Спасівський ярмарок, а у Вертіївці - мотофест

28 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету. У порядку денному розглядалися 7 проектів рішень, зокрема щодо організації Спасівського ярмарку та нагородження ніжинця званням "Почесний донор України"

28 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету.

У порядку денному розглядалися 7 проектів рішень.

На початку засідання депутати підтримали звернення про затвердження кандидатур на отримання стипендії обдарованою учнівською та студентською молоддю на II півріччя 2016 року за активну діяльність та культурний внесок.

Далі розглядалося питання про виконання бюджету Ніжина за півріччя цього року. Було повідомлено, що бюджет перевиконаний на 23 млн. гривень, що складає 109 %. Найбільше надходження мають податки фізичних осіб.

Депутати підтримали звернення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 07.07.2016р. № 179 “Про фінансування заходів запобігання пожежі на полігоні твердих побутових відходів”, про надання дозволу на переобладнання, перепланування в квартирах, на будівництво гаражів, прибудови до квартир та інші.
 
Активно обговорювалось питання щодо організації проведення в Ніжині Спасівського ярмарку, який відбудеться з 12 по 13 серпня. Ярмарок проходитиме протягом 2 днів, відкриється о 10 годині ранку. Відповідальним за проведення свята доручили бути КП ВУКГ. Проведення ярмарку буде безкоштовним, ціни за товари, як пообіцяли депутати, будуть мінімальними, максимально наближені на можливості середньостатистичного мешканця міста.

Також депутати підтримали клопотання від Ніжинської центральної лікарні присвоїти звання "Почесного донора України" Віталію Бережняку, який здав 118 доз крові понаднормово. Чоловік проживає в Ніжині, працює у воєнізованій охороні на Південно-Західній залізниці Києва. Нагородження ніжинського донора, за словами депутатів, може принести славу та престиж місту.
 
Було заслухано звернення щодо проведення міжнародного мотофестивалю “Nord Moto Fest”, який відбудеться 2-4 вересня на території дитячого табору у Вертіївці. Анатолій Лінник поставив єдину вимогу — щоб проведення свята було організованим та контрольованим. Якщо воно матиме негативні наслідки, то мер міста пообіцяв заборонити його організацію наступного року.
 


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: