Завантаження ...
banner

У Ніжині розглядають зростання тарифів на воду: подробиці

У Ніжині розглядають зростання тарифів на воду: подробиці фото

29 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Депутати обговорили 14 проєктних рішень, серед яких — коригування тарифів на водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

На порядок денний було винесено 14 проєктів рішень, серед яких: 

  • Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2024-2025 навчальні роки; 
  • Про надання одноразової матеріальної допомоги; 
  • Про видалення зелених насаджень на території Ніжинської міської територіальної громади; 
  • Про коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» тощо.

Усі проєкти рішень були детально розглянуті членами виконавчого комітету, за результатами обговорення були ухвалені відповідні рішення.

Щодо корегування тарифів водоканалу присутні вирішили винести цей проєкт рішення на розгляд профільних депутатських комісій.

Нагадаємо, що з 01 грудня 2023 року тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, згідно з рішенням Виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 537 від 30 листопада 2023 року, КП «НУВКГ» встановив наступні:

  • тариф на централізоване водопостачання за 1 м3 – 24,37 грн (з ПДВ);               
  • тариф на централізоване водовідведення за 1 м3 – 39,47 грн (з ПДВ).

Разом тариф становить — 63,84 грн за 1 м3.

Як повідомляє Нежатин, директор водоканалу Віталій Кошовий зазначив:

"Корегуванню підлягають дві складові: вартість електроенергії і виплати на оплату праці працівників. Протягом 2024 року відбулося підвищення вартості електроенергії (постачальник ТОВ “Газенерготрейд). Вартість електроенергії становила 7, 16 грн, а нині 8, 59 грн (зріс на 26,3%). Також з 01 січня збільшили прожитковий мінімум: на водоканалі, згідно з колдоговором, усі діючі тарифи прив’язані до прожиткового мінімуму. Підвищення прожиткового мінімуму становить 22%. Тариф підвищення зарплати для всіх працівників – 12%".


Фото: Віталій Кошовий. Джерело: Ніжинський водоканал

Таким чином, на централізоване водопостачання тариф був — 24, 37 грн, а пропонується встановити тариф — 29, 11 грн (зростання на 4, 74 грн). На водовідведення ж був тариф — 39,47 грн з ПДВ, а планують встановити — 47,29 грн (зростання на 7, 81 грн).

За новими тарифами, у разі їх схвалення, ціна становитиме — 76,40 грн. за 1 м3 (здорожчає на 12, 56 грн).

Як повідомляв MYNIZHYN, досить часто містяни звертаються до Ніжинського водоканалу з приводу питань, які стосуються якості води. На даний час найбільше запитань стосовно мутновато-білого забарвлення рідини. Начальник Ніжинського водоканалу Віталій Кошовий дав пояснення щодо найпоширеніших проблем, з якими стикаються ніжинці при використанні води з-під крана.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: