Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині військкомати перейдуть на нові стандарти роботи

За інформацією Сіверцентру, Чернігівщина має стати першою областю, де військкомати перейдуть на нові стандарти роботи. До функцій з обліку та мобілізації додадуться ще просвітницька робота й соціальний захист військових

Військкомати


За інформацією Сіверцентру, Чернігівщина має стати першою областю, де військкомати перейдуть на нові стандарти роботи. 

До звичних функцій з обліку та мобілізації додадуться ще просвітницька робота й соціальний захист військових. Про це, зокрема, заявив сьогодні, 28 липня,  заступник міністра оборони Ігор Долгов під час візиту до обласного центру.

Заступник міністра оборони України Ігор Долгов у ході робочої поїздки до Чернігова зустрівся з представниками громадських формувань військово-патріотичного напрямку та обласного військового комісаріату. Саме з Чернігівщини має розпочатися проект із розширення функцій військкоматів.
 
Під час зустрічі із журналістами Ігор Долгов відповів на запитання щодо контролю з боку міністерства за ситуацією в Збройних Силах. Також заступник міністра провів нараду з питань оборонних замовлень для чернігівських підприємств з їх керівниками, представниками Державного науково-випробувального центру й обласних органів влади.
 
Громадські формування, які об’єднують військових запасу і займаються підготовкою молоді до служби в Збройних Силах, заявили про проблеми в цій роботі. Активісти організації «Спецпідрозділ «Афганець» продемонстрували бойовий пристрій, розроблений у Чернігові, для стрільби ручними гранатами (ефективніший від звичного підствольного гранатомета). Цю, як вони кажуть, «мортиру» розробники  вже понад рік постачають на волонтерських засадах українським військовим на фронті – а вона фактично готова до офіційного прийняття на озброєння й серійного виробництва.
 
Організація парамедиків (військових санітарів-добровольців) «Білі берети» працює на реанімобілі, придбаному за громадські кошти. Але автомобіль, який врятував десятки солдатських життів, досі не можуть розмитнити. Тож і з цим питанням звернулися до посадовця, а також з проектом готової програми медичної просвіти серед населення.
 
Високо оцінив заступник міністра соціальну роботу в області з підтримки сімей загиблих військових, зокрема заплановану на серпень зустріч у Чернігові родин героїв у рамках акції «Біда не зламала – біда об’єднала».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: