Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський та Новгород-Сіверський музей підписали угоду

Між Ніжинським краєзнавчим музеєм імені Спаського та Новгород-Сіверським історико-культурним музеєм-заповідником „Слово о полку Ігоревім” підписано угоду про співпрацю. Розмови про необхідність такої угоди велись з початку літа. Обом музеям є чим пишатись

Між Ніжинським краєзнавчим музеєм ім. Спаського І. Г. та Новгород-Сіверським історико-культурним музеєм-заповідником „Слово о полку Ігоревім” підписано угоду про співпрацю. Розмови про необхідність такої угоди велись з початку літа. Обом музеям є чим пишатись. 

У той же час обидва музеї мають схожі проблеми. Взаємодія, яка уможливить постійний обмін досвідом та запровадить практику взаємодопомоги між музеями піде на користь і Ніжину і Новгород-Сіверську. Дякуючи посередництву наукового співробітника музею Івана Станіславовича Кедуна, який з кінця липня перебуває в Новгороді-Сіверському в якості керівника Новгород-Сіверської археологічної експедиції, було визначено основні напрями співпраці.


Це і наукова співпраця в рамках організації спільних конференцій та семінарів, і надання науково-методичної допомоги в ході проведення археологічних досліджень, археологічних експериментів, організації історичних реконструкцій, і обмін експонатами для тимчасових виставок, і проведення реставрації експонатів і багато іншого. 5 липня директор Ніжинського музею Геннадій Дудченко відвідав Новгород-Сіверськ де і було підписано договір. Перебуваючи в гостях у Новгород-Сіверському музею-заповіднику представники Ніжина ознайомились з дизайнерськими підходами до формування експозицій, ціновою політикою, науковими напрямами колег. 

Ще однією метою поїздки до Новгород-Сіверська, стало знайомство з результатами роботи Новгород-Сіверської археологічної експедиції, яка працює під керівництвом наукового співробітника Ніжинського музею, кандидата історичних наук Івана Кедуна. 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: