Завантаження ...
banner
banner

Врятувати Ніжинське телебачення. Засідання депутатської комісії

10 серпня на засіданні Ніжинської міської ради з майнових, житлово-комунальних питань активно обговорювалося питання щодо виділення коштів на застосування плану санації для Ніжинського телебачення

Ніжинське телебачення


10 серпня на засіданні Ніжинської міської ради з майнових, житлово-комунальних питань активно обговорювалося питання щодо виділення коштів на застосування плану санації для Ніжинського телебачення.

Це питання є вкрай болючим, воно неодноразово виносилось на розгляд сесії, але досі залишається до кінця невирішеним.

Ніжинське телебачення, як відомо, має арештовані рахунки та велику частину боргу (300 тис. штрафів та пені) перед податковою, пенсійним фондом, по заробітній платні. 
 
Не раз депутатами пропонувалося визнати підприємство банкрутом, аби зменшити тягар на міський бюджет. Тож потрібно негайно приймати якісь міри, аби врятувати його, адже загальновідомим фактом є те, що робота підприємства є унікальною та ведеться на високому рівні. Іншого, такого якісного телебачення, в Ніжині просто немає.
 
На засіданні шукали шляхи фінансування даного підприємства, міркували про стратегії його розвитку. Було запропоновано виділити кошти з місцевого бюджету, щоб це було менш затратно та більш ефективно.
 
“Хай хто завгодно мене переконує, але я залишусь при своїй думці, що 5 років свідомо губили це телебачення і завели в той стан, яке воно має на сьогодні - і це факт. Якщо кожен із нас, із 36 депутатів, сьогодні знайде та віддасть борги за ті 5 років, це буде якнайкраще для нього. Максимум, про що ми можемо говорити, це про конкретну суму його фінансування (400 тис. грн., не більше). Це не критична сума для міста”,- наголосив Володимир Башинський, голова комісії.
 
Врешті-решт, було вирішено дати доручення заступнику міського голови Сергію Осадчому підготувати конкретні цифри по санації: прорахувати якою є необхідна сума по погашенню штрафних санкцій, а яка сума - на утримання. Проханням та побажанням Володимира Башинського було, як тільки можна, врятувати підприємство.


Ніжинське телебачення

Ніжинське телебачення

Ніжинське телебачення



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: