Завантаження ...
banner
banner

Сесія, що розпочалась, але не закінчилась. Чи приймуть рішення по скверу героїв Крут?

14 вересня була скликана чергова 16 сесія, на розгляд якої виносився 1 основний проект рішення - "Про припинення права постійного користування, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для будівництва скверу «Пам’яті героїв Крут»"

Сесія


Сьогодні, 14 вересня, у Ніжинській міській раді була скликана чергова 16 сесія, на розгляд якої виносився 1 основний проект рішення - "Про припинення права постійного користування, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для будівництва скверу «Пам’яті героїв Крут»" та 3 додаткових.

Це питання вже давно обговорювалось, воно викликало серед депутатів багато дискусій та суперечок: створити на вулиці Б.Хмельницького дев'ятиповерховий будинок чи сквер героям Крут. Нагадаємо, що мешканці навколишніх будинків проти будівництва, зібрали навіть 217 підписів.
 
Депутат Ніжинської міської ради від ВО “Свобода” Володимир Сипливець відмітив, що громадських слухань не було та людей просто ігнорують.


Сесія


Так, 30 серпня на сесії міської ради міський голова Анатолій Лінник висловився за блокування цього рішення та наклав на нього вето, пояснивши це тим, що це є незаконно, і не можна вилучити земельну ділянку з користування водоканалу. Хоча більшість депутатів підтримали цей проект рішення.

Сподіваючись, що справа нарешті вийде з глухої точки та члени комісії підтримають активну громаду міста, яка виступала проти будівництва, на сьогоднішню сесію прийшло чимало жителів, що проживають на цій вулиці, та небайдужі до цієї справи громадяни, але, як з'ясувалося, були відсутні депутати від Радикальної партії. 


Сесія


“Щоб подолати вето, нам потрібно 24 голоси депутатів. Ми зараз не відмінимо його, оскільки немає наших колег від Радикальної партії. Буде важко прийняти якесь зважене рішення та взяти на себе відповідальність”, - повідомив Костянтин Смалій.

Врешті-решт, більшість депутатів дійшли до згоди зробити невеличку перерву та перенести сесію на завтра, 15 вересня, на 16.00 та проголосувати за рішення в повному складі.


Сесія


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: