Завантаження ...
banner
banner

Відбувся урочистий вечір в рамках фестивалю "Литаври"

Фото.
У рамках міжнародного літературного фестивалю "Литаври", який вперше зазвучав в Україні, 23 вересня відбувся урочистий вечір для гостей з різних куточків України, зарубіжжя та поціновувачів прекрасного


У рамках міжнародного літературного фестивалю "Литаври", який вперше зазвучав в Україні, 23 вересня в міському Будинку культури відбувся урочистий вечір для гостей з різних куточків України та зарубіжжя й для поціновувачів прекрасного.

Своє вітальне слово висловив заступник міського голови Сергій Осадчий, який спільно з начальником управління культури й туризму Валерієм Примаченком подарував учасникам фестивалю оригінальні поштові листівки ніжинської художниці Юлії Петренко.

Організатор фестивалю Тетяна Винник подякувала за фінансову підтримку та допомогу заступнику голови Чернігівської обласної ради Арсену Дідуру, міському голові Анатолію Ліннику, депутатам обласної ради Сергію Охоньку, Віктору Кияновському, Валерію Колоші, Юрію Болоховцю; Наталії Копиці, депутату міської ради Олександру Шалаю.

Перед ніжинцями виступили сучасні українські поети, митці близько 15 країн світу, гурт "Запорізькі тулумбаси", "АртиХатта",  Христина Халімонова, Леся Рой з творчим колективом "Телері", Тетяна Богомаз, Ірина Шевченко, лауреат Національної премії імені Т.Шевченка бандурист Василь Нечепа, учасник літугрупування Бу-Ба-Бу Віктор Неборак, барди Олексій Бик та Віктор Погуляй, вихованці Ніжинської школи гармонійного розвитку «Позитивчик».

Наприкінці урочистого вечору відбувся показ шоу-анімації "Малюнки піском і поезія". 

Крім цього, для гостей проводились екскурсії містом, до картиннної галереї НДУ імені М. Гоголя, музею університету, організовувався огляд виставок ніжинських художників і майстрів у Краєзнавчому музеї імені І. Спаського.































































































Юлія Солдатенко  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: