Завантаження ...
banner
banner

У ЗОШ №7 вчилися писати статті для Вікіпедії

23 вересня в рамках міжнародного фестивалю інтеграції слова “Литаври” в ЗОШ №7 відбулась зустріч із співзасновником громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрієм Пероганичем

Юрій Пероганич


23 вересня в рамках міжнародного фестивалю інтеграції слова “Литаври” в ЗОШ №7 відбулась зустріч із українським громадським діячем у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, культури та освіти, генеральним директором Асоціації підприємств інформаційних технологій України, ініціатором створення й співзасновником громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрієм Пероганичем. 

Він є автором понад 2500 статей в українській Вікіпедії, тому семикласники та дев'ятикласники ЗОШ №7 поговорили з громадським діячем про те, як створити статтю чи книгу, щоб вона була цікавою й актуальною для суспільства.

Юрій Пероганич змусив учнів задуматись над тим, для чого потрібні знання та інформація, як вони впливають на людей, яким чином можна принести користь суспільству.
 
Співзасновник Вікімедії розповів про себе, побажав школярам вписати своє ім'я в історію, створити власні статті у Вікіпедії, знайти свій шлях у житті, досягати поставлених цілей.
 
Можливо, саме ця зустріч перевернула дитячий світогляд, стала чиїмось орієнтиром у житті та народила в якомусь учневі, який ще тільки формується, нового письменника та видатного публіциста.


Юрій Пероганич

Юрій Пероганич

Юрій Пероганич

Юрій Пероганич

Юрій Пероганич

Юрій Пероганич



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: