Завантаження ...
banner
banner

Міністр культури переглянув виставу у виконанні ніжинських театралів

Творчий колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.Коцюбинського взяв участь у щорічному 46-му Всеукраїнському святі театрального мистецтва

Творчий колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.Коцюбинського взяв участь у щорічному 46-му Всеукраїнському святі театрального мистецтва, присвяченому160-річчю від дня народження корифея Українського театру Миколи Садовського - «Вересневі самоцвіти». Творче дійство відбувалось протягом 20-25 вересня у м.Кропивницький (Кіровоград) – на батьківщині знакового для становлення українського театрального мистецтва діяча.

Трупа на чолі з художнім керівником театру, народним артистом України Аллою Соколенко та генеральним директором, заслуженим працівником культури України Юрієм Муквичем запропонували до показу гірку комедію на дві дії «Останній гречкосій» (режисер – О.Огородник), яка ось уже більше як півроку зриває овації ніжинських глядачів та поціновувачів театрального мистецтва у різних куточках України.
 
Витяг із статті, розміщеної на сайті Міністерства культури:

До культурного дійства долучився Міністр культури України Євген Нищук. У рамках робочого візиту він відвідав Кіровоградщину, а також завітав на показ вистави «Останній гречкосій» у виконанні ніжинських театралів на сцені Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені. М.Л.Кропивницького. Разом з виставою Міністр оглянув приміщення місцевого осередку театрального мистецтва, яке було повністю відреставровано.

«Кіровоградщина - це область, яка подарувала Україні перший професійний театр, а також цілу плеяду велетів театрального мистецтва. Це те місце, яке в усі часи надавало наснагу творити. І наша спільна мета – зробити ці заходи такими, що б збирали тут гостей з усієї України» – зазначив Міністр.
 
Протягом фестивалю до програми заходів долучилися також театральні колективи з усієї України, Серед них - Донецький академічний драматичний театр (м. Маріуполь), Херсонський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Куліша, Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П. Саксаганського, Вінницький обласний український музично-драматичний театр ім. М. Садовського та інші. У якості гостей у «Вересневих самоцвітах» свої виступи підготували колективи з Білорусі та Ізраїлю.

nezhin-dram.in.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: