Завантаження ...
banner
banner

Біля ЗОШ №11 патрулюють "жовті чоловічки"

Сьогодні зранку біля ЗОШ №11 до роботи приступив патруль “жовтих чоловічків” з метою встановлення “лежачих поліцейських” біля школи та перенесення пішохідного переходу


Сьогодні зранку о 7.45 біля ЗОШ №11, що в районі Фрунзівки, до роботи приступив патруль “жовтих чоловічків” з метою встановлення “лежачих поліцейських” біля школи та перенесення пішохідного переходу, який знаходиться навпроти руху транспорту. Акцію підтримав головний організатор проекту -  депутат Ніжинської міської ради від фракції “Самопоміч” Михайло Булигін та батьківський комітет спільно з директором ЗОШ №11.

Нагадаємо, подібна акція почалась ще в п'ятницю, 30 вересня, поблизу ЗОШ №2, яка знаходиться поряд із небезпечним перехрестям вулиць Шевченка й Синяківською. “Жовті чоловічки” допомагали людям, особливо школярам та людям похилого віку, переходити дорогу. Озброївшись червоними прапорцями, дорослі перекривали дорожній рух та слідкували за дотриманням правил дорожнього руху. 

За словами Михайла Булигіна, акція мала як прихильників (переважна більшість простого люду), так і противників (в основному представники місцевої влади, які вказали на те, що встановлення пішохідного переходу на перехресті вулиць не відповідатиме нормам правил дорожнього руху, потрібно вирішувати питання іншими методами).
 
Тоді постає питання, чому встановлені “по правилам” дорожні знаки розміщені на стовпах (там, де їх погано видно), а не окремо, а пішохідний перехід біля ЗОШ №11 - навпроти руху транспорту? 



Михайло Булигін запропонував розмістити пішохідний перехід біля повороту за дорожнім знаком, а обмежувача руху встановити перед переходом (поряд з дорожнім знаком) чи за ним, біля водопровідної колонки.







Слід зазначити, що “жовті чоловічки” патрулюватимуть біля шкіл кожного дня доти, доки місцева влада не вирішить це питання та не будуть прийняті відповідні міри (встановлення “лежачих поліцейських” біля шкіл та пішохідних переходів на перехресті).

Батьківські комітети шкіл, які мають аналогічні проблеми, можуть звернутися особисто до депутата Ніжинської міської ради Михайла Булигіна (каб. № 66, кожної середи з 13.00 до 15.00 - прийом депутатами фракції "Самопоміч").





 


















Юлія Солдатенко

По темі: У Ніжині з'явилися "жовті чоловічки"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: