Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині виявили надзвичайно небезпечні відходи

18 жовтня, на автошляху територіального значення Т-2516 від межі села Змітнів Сосницького району Чернігівської області виявлено факт несанкціонованого розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп


В ході проведення рейдової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства інспекторами з охорони навколишнього природного середовища на території Сосницького району в адміністративних межах Змітнівської сільської ради.

18 жовтня 2016 року на автошляху територіального значення Т-2516 від межі села Змітнів Сосницького району Чернігівської області виявлено факт несанкціонованого розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп (надзвичайно небезпечних відходів) по правій стороні дороги в кількості приблизно 35 тис. шт.

В ході перевірки встановити осіб, що допустили вказане правопорушення не вдалося, але на упаковках зазначені адреса, назви та номери навчальних закладів міста Києва. Відпрацьовані люмінесцентні лампи відносяться до промислових відходів I класу і класифікуються, як надзвичайно небезпечних відходів та створюють загрозу для навколишнього природного середовища, життя і здоров’я людей.


Інспекцією направлені листи до Сосницької РДА, Менського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Управління ДСНС у Чернігівській області з вимогою вжити невідкладних заходів щодо ліквідації вищезазначених відходів.

Наразі, Держекоінспекцією у Чернігівській опрацьовуються матеріали щодо обрахування збитки завданих внаслідок засмічення земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

Державна екологічна інспекція направила листи до Сосницької РДА, Менського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Управління ДСНС у Чернігівській області з вимогою вжити невідкладних заходів щодо ліквідації вищезазначених відходів.

Наразі опрацьовуються матеріали щодо обрахування збитків, завданих внаслідок засмічення земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

За інформаціює Державної екологічної
інспекції Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: