Завантаження ...
banner

Жителі Прилуцької будуть викидати сміття по-новому

КП "ВУКГ" декілька разів проводило громадські слухання з мешканцями вулиці Прилуцька з метою почути їхню думку, щодо вирішення болючої проблеми зі збором і вивезенням відходів. В результаті обговорень

відходи, вивезення, Прилуцька

КП "ВУКГ" декілька разів проводило громадські слухання з мешканцями вулиці Прилуцька з метою почути їхню думку,  щодо вирішення болючої проблеми зі збором і вивезенням відходів.

В результаті обговорень було запропоновано у якості виробничого експерименту спробувати метод, який для міста є досить новий, а суть його полягає у контейнерному збиранні ТПВ в кожному приватному помешканні окремо. Для жителів Прилуцької пропонується видати в кожен двір по спеціалізованому контейнеру, який буде у них на відповідальному зберіганні та слугуватиме для збору сміття тільки з їхніх домоволодінь. 

Ці контейнери в певний час та день тижня мешканці будуть викочувати до узбіччя дороги, а сміття з них буде завантажуватись та вивозитись спецтранспортом комунального підприємства «ВУКГ».

відходи, вивезення, Прилуцька

Зазначимо, що такий спосіб збору ТПВ успішно застосовують у країнах Європи.

Також мешканці вищезгаданої вулиці повністю підтримали ідею сезонного збору відходів з розряду сад-город, яке постійно накопичується, але з приводу прибирання цього сміття треба постійно знаходити шляхи фінансування. 

Одним зі шляхів вирішення цього питання полягає в тому, що мешканцям пропонується протягом 3 весняних місяців та 3 осінніх додатково сплачувати з одного двору, орієнтовно, по 20 гривень на місяць з узгодженням дня, коли усі мешканці вулиці дружньо народною толокою виходять і прибирають на своїх подвір’їях та поруч з ними. В цей час на вулицю буде подаватись спецтехніка комунального підприємства «ВУКГ», і узгоджено з мешканцями буде вивозити городину, а невелика оплата з кожного двору буде певною часткою компенсувати затрати підприємства на такий вид прибирання.

mynizhyn.com за матеріалами Унєніж 
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: