Завантаження ...
banner
banner

Запрошуються всі бажаючі підтримати важливий для освіти проект рішення

Чи не вперше за роки незалежності, депутатами Ніжинської міської ради з громадськістю був розроблений проект рішення про «Про фінансування з бюджету міста видатків на утримання комунальних закладів освіти міста, врегулювання питання збору та використання добровільних внесків батьків в закладах освіти міста»



Чи не вперше за роки незалежності, депутатами Ніжинської міської ради з громадськістю був розроблений і розміщений для обговорень на офіційному сайті Ніжинської міської ради проект рішення про «Про фінансування з бюджету міста видатків на утримання комунальних закладів освіти міста, врегулювання питання збору та використання добровільних внесків батьків в закладах освіти міста». 

Обговорення питання фінансування закладів і збору благодійних коштів проходили в усіх освітніх закладах міста, за участю ініціаторів проекту і без них. Також за ініціативи ГО «Піклувальна рада –ПОРАДА» було анонсовано й відбулось загальноміське засідання по обговоренню проекту, запрошувались всі бажаючі.
 
Присутніми були представники батьківських громад, активні громадяни, депутати міської ради й представники педагогічних колективів. Усі мали можливість висловились з приводу проекту, були питання з приводу збору й використання безготівкових коштів. Батьків і вчителів цікавили можливість і механізм передачі на баланс закладів матеріальних цінностей.

Але всі погодились з тим, що фінансування поточних потреб освітніх закладів має взяти на себе бюджет міста, із визначенням потреб кожного освітнього закладу, у відповідності з розрахунку на одного учня. А добровільні внески мають бути саме добровільними і спроможними для кожної родини, а не бути добровільно-обов'язковим визначеним по сумі платежем для батьків. 
 
Батьки були, є й будуть партнерами, а спільні дії дадуть змогу доступними кроками унеможливити будь-які корупційні прояви в освітніх закладах, знімуть соціальну напругу, психологічну дискримінацію, тим самим будуть створені кращі умови дітям на шляху до знань. 22 листопада цей проект рішення включений до порядку денного сесії і буде проводитись голосування.

Бажаючі можуть прийти на сесію і підтримати проект.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: