Завантаження ...
banner
banner

У Центральній бібліотеці презентували книгу про ніжинських волонтерів

Фото.
Вчора, 21 листопада, у читальному залі Центральної міської бібліотеки відбулась презентація книги "Волонтери 2014-2016", упорядниками якої є наукові співробітники Ніжинського краєзнавчого музею


Вчора, 21 листопада, у читальному залі Центральної міської бібліотеки відбулась презентація книги "Волонтери 2014-2016", упорядниками якої є наукові співробітники Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського – Валентина Кулик та Віктор Ємельянов.

Збірник містить матеріали, спогади, свідчення про діяльність ніжинських волонтерів та громадських організацій Ніжина, які підтримували військових в зоні бойових дій.

Символічним став день презентації - День Гідності й Свободи, бо саме за часів Революції Гідності волонтерський рух в Україні активізувався. Зараз волонтерство - це потужний соціально-суспільний рух, який допомагає нашим бійцям на Сході України боротися з ворогом; рух, який тримає на собі всю Україну. 



Ніжинці не залишилися осторонь та брали активну участь у волонтерстві від самого початку Революції Гідності. Сотні працівників культури, освіти, науки, медицини, студенти та всі небайдужі продовжують роботи це й зараз. Саме цим людям і присвячена книга "Волонтери".

Презентацію книги відкрив директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко, який подякував усім, хто брав участь у створенні книги, та відмітив те, що в планах випустити ще кілька запланованих видань, які будуть відображати спогади про воїнів, які зараз захищають нашу Батьківщину.

Читайте також: Ніжинська молодь продемонструвала своє бачення країни Гідності

У Ніжині показали документальний фільм про події Євромайдану



Один із батьків книги та керівників проекту Віктор Ємельянов розповів про те, як та ким створювалась книга, наголосив на важливій місії волонтерства в Україні.



Начальник упраління культури й туризму Валерій Примаченко підкреслив, що влада повинна сприяти видавництву подібних книг.

Кожен бажаючий мав змогу виступити, поділитися своїми спогадами чи висловити подяку та шану тим, хто допомагав і підтримував захисників на Сході України, продовжуючи робити це й зараз.
 






























Юлія Солдатенко

Фото автора та Наталії Пономаренко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: