Завантаження ...
banner
banner

Юні митці з Ніжина привезли "золото" і "срібло" з міжнародного фестивалю

З 23 по 27 листопада в Києві, в Центральному Будинку Художника, проходив ХII Міжнародний фестиваль-конкурс "Кубок України з художньої творчості". Тема конкурсу – "На семи пагорбах"



З 23 по 27 листопада в Києві, в Центральному Будинку Художника, проходив ХII Міжнародний фестиваль-конкурс "Кубок України з художньої творчості" (Асамблея Мистецтв: Осінь – 2016). Тема конкурсу – "На семи пагорбах". 

У фестивалі взяли участь як діти, так і художники-професіонали, як громадяни України, так і митці з зарубіжних країн. До складу журі ввійшли відомі педагоги і майстри з великим досвідом та стажем роботи. Для учасників, батьків, художніх керівників проводились численні майстер-класи, лекторії, пленери.
 
Церемонія нагородження стала для ніжинців надзвичайно врожайною: гуртківці вибороли 3 «золота» та 1 «срібло»!
 
В Конкурсі скульптури (номінація «Рельєфна скульптура») золоту медаль отримала 11-річна шестикласниця Павлюченко Мирослава за барельєф «Мій рід – коріння краю!».

В Конкурсі декоративно-прикладного мистецтва (номінація «Декоративний об'ємний об'єкт») срібну медаль за виріб «Садок вишневий коло хати…» виборов 7-річний другокласник Дирда Владислав, котрий уже здобував перемоги в конкурсах обласного рівня.



Справжнім відкриттям Фестивалю стала 7-річна другокласниця Жовтобрюх Дар’я, яка з шести років освоює прадавню українську технологію виготовлення ляльок-оберегів із кукурудзиння, вже має власну колекцію, що нині експонується в київських експозиціях. Нова лялька дівчинки «Панночка» стала справжньою прикрасою Виставки й по-праву завоювала золоту медаль в Конкурсі ляльок (номінація «Етно-Лялька»)! Ще одне «золото» Даша здобула в Конкурсі декоративно-прикладного мистецтва (номінація «Мозаїка») за панно «Метелики», виготовлене в техніці «мозаїка-кракле з яєчної шкаралупи»!

Зі слів організаторів Фестивалю, твори юних митців – це демонстрація й ствердження людських цінностей і значимості буття кожної особистості, коли майстри своїми діями роблять історію, своїми мріями створюють майбутнє.

Вітаємо переможців і зичимо їм нових творчих злетів і наснаги!









Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: