Завантаження ...
banner
banner

У Києві відкрилася виставка вихованців Ніжинської школи мистецтв "Янголи миру"

З 1 листопада 2015 року у Літературно-меморіальному будинку Тараса Шевченка проходить виставка учнів школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької "Янголи миру"


З 1 листопада 2015 року у Літературно-меморіальному будинку Тараса Шевченка проходить виставка учнів школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької "Янголи миру" за сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми

Яскраве сонце, блакитне небо і мир на землі – це найголовніші складові щасливого дитинства! «Янголи миру» - назва виставки учнів школи мистецтв при НУКіМ ім. М. Заньковецької (викладач Юлія Петренко) несе в собі широкий зміст. Адже всі діти планети є щирими, безпосередніми, відвертими, як маленькі янголята. І мрія у них спільна: жити у щасливій сім’і і мирному домі. Тому у своїх картинах учні художнього відділу школи змальовують велич і красу рідної землі, щасливі обличчя і мрії про мирне майбутнє, розмірковуючи про сьогодення.
 
Розпис на склі та батик, панно-мотанки та клеєння льоном, гобелени та картини-барельєфи з біопластики, кераміка та ляльки з кукурудзиння, живопис і графіка, інноваційні авторські техніки, створені в процесі навчання… Представлені роботи від найменших учнів до випускників школи, що навчаються в престижних художніх вишах Києва, Харкова, Львова, Миргорода, Полтави, Польщі. Такий підбір експонатів красномовно свідчить про досить високий рівень підготовки дітей різного віку та широкий перелік технік, котрими вони вже володіють.


У вихованців школи є свої досягнення: Аліна Синяк, Валерія Устинова, Мирослава Павлюченко мають статус «Обдарована дитина України». Крім того, Аліна Синяк здобула звання «Диво-дитина України». А Ірина Алтухова та Мирослава Павлюченко можуть похвалитися статусом «Юний меценат»: їхні роботи брали участь в аукціоні, влаштованому на підтримку хворих діточок в Італії.

Вероніка Шніп, Анастасія Майорова, Олександра Дягель, Вероніка Миколаєнко, Катерина Заводовська, Анастасія Свєтлозарова, Аліна Ридзель та багато інших вихованців Ніжинської школи мистецтв, є не лише  неодноразовими переможцями міжнародних і Всеукраїнських конкурсів та фестивалів дитячого малюнка, але й постійними тренерами під час проведення мистецьких майстер-класів.


Одне із захоплень учнів – створення авторських колекцій одягу і демонстрування їх перед глядачами, що сприяє ще й опануванню дітьми мистецтва дефіле. Ці колекційні роботи вражають технікою виконання та незвичними образами.

Куратор виставки Юлія Петренко – спеціаліст вищої категорії, викладач-методист дитячої школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької, Відмінник освіти України, «Майстриня року – 2003», володарка Гранду Президента України.
 
Виставка "Яголи миру" триватиме до 15 листопада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: