Завантаження ...
banner
banner

Відбувся благодійний аукціон у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті

1 грудня у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті, у рамках Міжнародного Дня інвалідів, що відзначався 3 грудня, відбувся аукціон-продаж творчих робіт вихованців


1 грудня у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті, у рамках Міжнародного Дня інвалідів, що відзначався  3 грудня, відбувся аукціон-продаж творчих робіт вихованців. Кошти збирались на встановлення ліфту для полегшення пересування дітей на візочках між поверхами у будівлі інтернату. 

На сьогодні в установі перебувають 32 підопічні четвертого профілю з обмеженими фізичними можливостями, що пересуваються на візочках. За словами директора Олени Гармаш, встановлення підйомника для цих дітей вкрай необхідне для покращення умов їх перебування у закладі.Ніжинський дитячий будинок-інтернат - соціальна медична установа для постійного проживання дітей (4 - 18 років) та молодіжним відділенням (18 - 35 років), з вадами фізичного або розумового розвитку, які потребують цілодобового кваліфікованого догляду, побутового і медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг (другий і третій профіль для хлопчиків, четвертий профіль – для хлопчиків та дівчаток).


Захід розпочався з  музично-театралізованої вистави «В гостях у Діснея», підготованої вихователем Наталією Костеровою та вихованцями закладу.

Після вистави відбувся аукціон. Його учасникам і гостям було представлено 18 робіт дітей, виконаних різними техніками ( солоне тісто, оригами, акварелі, вишивка тощо). Кожна робота була самобутньою та мала свою історію. На цьому наголосили Вихователь Тетяна Кононець та інструктор з праці Олена Новікова.

На заході були присутні депутати Чернігівської обласної ради Алла Ковтун і Сергій Охонько, депутат Ніжинської міської ради Олександр Шалай, завідувачка ДНЗ №13 Наталія Примушко, активістка Вікторія Гунько, працівники Ніжинської міської організації Червоного Хреста України, представники благодійної організації «Фонд справедливого фінансування», художниця Оксана Грек.

Аукціон, на волонтерських засадах проводив декан факультету психології та соціальної роботи Олексій Тимошенко.  У його ході було зібрано  5650 гривень.
 
По закінченню Олена Гармаш подякувала всім присутнім за активну участь, відзначила, що подібний захід є першим щаблем у збиранні коштів для придбання та встановлення ліфту, а студенти факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя розважали вихованців заходу музичними номерами. Всі бажаючі мали змогу поспілкуватися з дітьми  і вихователями та оглянути численні виставкові стенди творчих робіт дітей.







Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій із громадськістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: